Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ηλίας Κοτρότσος : Ο Δήμος ανήκει στους δημότες του…


Είναι φανερό ότι αν αποτύχει η σημερινή δημοτική αρχή άλλη μια 4ετια θα πάει στράφι για το δήμο και τους δημότες, προς τι λοιπόν όλη αυτή η χαιρεκακία που πλανάται και εκφράζεται ποικιλοτρόπως .....

Θα περίμενε κάνεις από τη σημερινή δημοτική αντιπολίτευση να πολιτεύεται κριτικά μεν , αλλά δημιουργικά και να καταθέτει τις δικές της ολοκληρωμένες προτάσεις , για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών, το δικό της όραμα για το μέλλον αυτού του τόπου. Αντιθέτως παρουσιάζεται να είναι παντελώς ανύπαρκτη ή ακόμη και αντιπολιτεύεται κρυπτώμενη προσπαθώντας να πείσει τους δημότες ότι ... « όλοι το ίδιο είναι» η ακόμη και "χειρότεροι" σε θέματα όπως στη διαχείριση των σκουπιδιών ,στις βλάβες του νερού ,στο πράσινο, στις απευθείας αναθέσεις αλλά και για κάθε αρνητικό που οι πολίτες συνεκτίμησαν και την τιμώρησαν πολιτικά με την ψήφος τους.
Η αλήθεια είναι ότι 10 μήνες μετά η νέα δημοτική αρχή δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της ,στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών πέραν της φωτεινής εξαίρεσης της Δ/νσης Οικονομικών που πραγματικά παλεύει και αγωνία κόντρα σε κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου
Είναι φανερό ότι δεν αρκεί η γνώση, το πείσμα, η θέληση και η προσπάθεια που καταβάλει προσωπικά ο Δήμαρχος.
Απαιτείται δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης του Δήμου η μέγιστη απόδοση από το σύνολο της Δημοτικής Αρχής και κυρίως από τους Αντιδημάρχους.
Ο πολιτικός ηγέτης μιας υπηρεσίας θέτει το όραμα ,το στρατηγικό σχεδιασμό, τη χάραξη των κατευθυντηρίων γραμμών της ,την εμπνέει αλλά δεν την υποκαθιστά.
Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι τυχόν επέκταση της πολιτικής διείσδυσης στο έργο των διοικητικών προϊσταμένων έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός από την αποδυνάμωση των κρατικών θεσμών, την υπονόμευση της ικανότητας της διοίκησης να εφαρμόζει δημόσια πολιτική και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Παραφράζοντας ένα παλιό σύνθημα …αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν !!
θα πρότεινα στους πανταχόθεν περιφερομένους αντιδημάρχους υποδυόμενοι διάφορους εργασιακούς ρόλους κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις δημοτικές υπηρεσίες να δουλέψουν, ενισχύστε οικονομικα και σε προσωπικό όσο δύνασθε αλλά μην της καπελώνετε και μην την υποκαθίσταται ...
Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς..διαλέξτε!!
Η.ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ
πηγη:facebook βελουτσα

17 σχόλια:

  1. Ηλία έχεις κάνει αίτηση για μετάθεση πρόσληψη στο Δήμο Ξηρομέρου τι σου λέει ο γερόλυμος όλα οκαυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ηλία συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, εδώ γεννιέται ένα ερώτημα:Γιατί οι πατριώτες αντιδήμαρχοι λαμβάνουν αντιμισθία και δεν αφήνουν το μισθό αυτό στα ταμεία του Δήμου μας, όπως είχε κάνει ο κύριος Πανταζής όταν ήταν αντιδήμαρχος.
    Αφού τους κόφτει τόσο πολύ και νοιάζονται για το τόπο γιατί λαμβάνουν χρήματα ως αντιμισθία;
    Μαθητής Λυκείου Αστακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ
      ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
      ΕΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
      Οχι όλη μερα τα καλοκαίρια βόλτες και χαβαλέ ?
      εντάξει ?

      Διαγραφή
    2. Ποτε ήταν ο Πανταζης αντιδημαρχος ούτε που πατούσε ο αορατος αντιδημαρχος

      Διαγραφή
    3. "Μαθητα Λυκειου" ψαξτο λιγο καλυτερα υπάρχει ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΝΤΕΛΑΛΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ Δ2Ν ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΟ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΧΩ ΡΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΉ.....ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ;;;; ΡΩΤΑ ΜΑΘΕ ΕΝΗΝΕΡΩΣΟΥ.....

      Διαγραφή
  3. Τα συμπεράσματα αυτά από Που6 πηγάζουν? Υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση? Αν ναι τότε είναι παρσπληροφορηση. Εκτός βέβαια αν εχετε διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει δουλειά κ προσφορά υπηρεσιών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αντιπολίτευση φταίει κύριε Κοτρώτσο που η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να λύση τα προβλήματα του τόπου;
    Η αντιπολίτευση φταίει αν είναι ακατάλληλη και δεν μπορούν ούτε με τα προβλήματα της καθημερινότητας να ασχοληθούν;
    Απ ότι φαίνεται μάλλον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν επομένως ας υποβάλουν την παραίτησης τους όλοι
    Από το δήμαρχο αντιδημάρχους και όλοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι γίνεται εκεί στον αστακό βρε παιδιά εν μέσω πανδημίας με το νερό;
    Τι θα γίνει αυτός ο κόσμος ;
    Γιατί τόση ανικανότητα η νέα δημοτική αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΑΛΟΥΝΗΔΕΣ ΡΕΤΑΛΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Η ΜΑΣΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ .ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΒΡΕ ΡΕΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕΙΘΕΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανε νιαου γατούλα! Χαρακτηρισμους οπως Ρεταλι να τους χρησιμοποιεις στους φιλους σπυ! Οχι στους πολίτες! Γκεγκε;

      Διαγραφή
  7. Νιάφα water.Είσαι ο μόνος που έτρεχε μέρα νύχτα.Νιάφα water.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νερό λέμεεεε Νερο νερό νερό νερό και μαζέψτε τα σκουπίδια θα αρρωστήσει ο κόσμος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ είσαι ήδη άρρωστη.Μην ανησυχείς δεν κινδυνεύεις........ τουλάχιστον εγκεφαλικά.

      Διαγραφή

  9. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβαν ότι το νερό είναι ωρολογιακή βόμβα και το χειρίστηκαν επιπόλαια χωρίς να δωσουν την πρέπουσα σημασία. Η πηγή έχει μειώσει την απόδοσή της, σύν των ότι όλο το δίκτυο είναι διάτρητο απο κακοτεχνίες ετών και κυρίως απο τις παράνομες συνδέσεις τις οποίες κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου και των βασικών στελεχών του συνδυασμού. Τώρα δυστυχώς έσκασε στα χέρια τους και είναι ακόμη η αρχή του καλοκαιριού. Είναι προαφανής η δυσλειτουργία του δήμου τόσο στην καθαριότητα όσο και στην ύδρευση και φοβούμαι ότι οφείλεται κατα κύριο λόγο ότι δεν υπάρχει ενιαία στατηγική αλλά ο καθένας απο τους αξιωματούχους ασκεί προσωπική πολιτική. Κρίμα γιατί δώσατε πολλά δικαιώματα στους πραγματικούς υπαιτίους για να σας κουνούν το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περυσι το καλοκαιρι με τοσο κοσμο δεν κόπηκε ποτε το νερο. Ντροπη σας! Να πατε σπιτια σας ανικανοι

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμε 10:03
    Που ήταν ο πανταζης αντιδήμαρχος ;;;;
    Στη Νιγηρία ;;; Ίσως ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΟΥΝΗΔΕΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο