Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ : ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 26 ΜΑΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ


ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση στο Δημοτικό σχολείο  Βόνιτσας την Τρίτη 26/05/2020 11:00 πμ»....


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δυστυχώς, η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ παρά τις έντονες αντιδράσεις και επιφυλάξεις των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών αναφορικά με την υποβάθμιση της παιδαγωγικής διαδικασίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου, άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων, έχει καταθέσει με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, ένα άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Ως Σύλλογος Εκπ/κών τονίζουμε πως θα αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο διαθέτουμε ώστε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.
Δε θα επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, τις μαζικές μετακινήσεις
μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, την αντιδραστική αξιολόγηση. Δε θα επιτρέψουμε την προσαρμογή του αναλυτικού προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου.
Απαιτούμε να μην κατατεθεί το απαράδεκτο και επιθετικό προς τη Δημόσια Εκπαίδευση πολυνομοσχέδιο και να αποσυρθεί αμέσως η υπουργική απόφαση που αφορά στη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με χρήση κάμερας μέσα στην αίθουσα.
Καλούμε ξανά όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών μας να συμμετάσχουν δυναμικά στην εκπαιδευτική κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Βόνιτσας στο Δημοτικό  σχολείο  Βόνιτσας  την Τρίτη  26/05/2020 στις 11:00.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


2 σχόλια:

  1. Εγώ προτείνω το υπουργείο να πει τα σχολεία κλειστά μέχρι Σεπτέμβρη του 2021. Ικανοποιημενοι; με πλήρεις αποδοχές συν δώρα. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσύ τι θέλεις να δουλεύουν και το καλοκαίρι
    επειδή εγώ κι εσύ μείναμε και είμαστε "στουρνάρια"
    " και αγράμματοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο