Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Έτσι κατανεμήθηκαν τα 20.000 € από την έκτακτης επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.


Η δημοτική αρχή και η παράταξη της πλειοψηφίας, ρωτήθηκε δημόσια από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, να του πούμε πως διατέθηκε το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης των 20 χιλιάδων ευρώ που πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του Covid 19.......

Παρά του ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Απριλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», ως ο μόνος παρών από την παράταξη του, ψήφισε την κατανομή του συγκεκριμένου ποσού, έρχεται και ρωτά δημόσια με ανάρτηση του στα Blogs γι αυτό που ψήφισε. Άραγε τι άλλο εξυπηρετεί η ερώτηση του εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων;

Εμείς όμως θα του απαντήσουμε συγκεκριμένα και με στοιχεία, ότι το ποσό των 20.000 € κατανεμήθηκε ως εξής:
α. Ποσό 1.855 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια αντισηπτικού χεριών υγρής μορφής, γαντιών, μασκών και ποδιών κ.λ.π. ειδών ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού covid 19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση  24,44 %.
β. Ποσό 446,40 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια νεφελοψεκαστήρες για προληπτικούς λόγους απολύμανσης και λόγω έξαρσης και διασποράς του κορωνοϊού covid-19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 33,60 %.
γ. Ποσό 8.212,89 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 28,48 %.
δ. Ποσό 2.021,55 €, σε κωδικό εξόδων, προς ενίσχυσή του, στον οποίο είναι ήδη γραμμένη πίστωση 5.000 € από ΣΑΤΑ 2020, με τίτλο «Προμήθεια προγραμμάτων - εφαρμογών λογισμικού» και συνεπώς το συνολικό ποσό του Κ.Α. αυτού ανέρχεται σε 7.021,55 €
ε. Ποσό 4.464,16 €, σε κωδικό εξόδων, προς ενίσχυσή του, στον οποίο είναι ήδη γραμμένη πίστωση 7.000 € από ΣΑΤΑ 2020, με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού υπηρεσιών Δήμου» και συνεπώς το συνολικό ποσό του Κ.Α. αυτού ανέρχεται σε 11.464,16 €.
στ. Ποσό 3.000 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια προστατευτικών γραφείων από πλέξιγλας», για προστασία των υπαλλήλων γραφείου του προσωπικού του Δήμου Ξηρομέρου.

Για τα 3 τελευταία που δεν έγιναν ακόμα, θα γίνουν με πραγματικές - αληθινές απ’ ευθείας αναθέσεις, με μοναδικό κριτήριο την χαμηλότερη τιμή για όποιον έρθει και δώσει προσφορές, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα για το ταμείο του Δήμου.
Η απάντηση μπορεί να δοθεί και επίσημα, αν κατατεθεί το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», εκτός από τα τοπικά Blogs και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Υ.Γ.: Να κάνουμε και εμείς ένα ερώτημα.... Μήπως γνωρίζει  να μας πει κάποιος, που βρίσκεται σήμερα  ο καταστροφέας χόρτων, που προμηθεύτηκε ο Δήμος πριν 10 περίπου χρόνια;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

20 σχόλια:

  1. Το εχει ο κολλητός στη Μπαμπίνη απο 2009.να τον φέρει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ ωχ ωχ αρχισαν τα οργανα. Τη ερωτηση κεραυνος ηταν το τελςυταιοοοο. Εκει στη δημοτικη αρχη μην κανετε τετοιες ερωτησεις. Ωχ ωχ ωχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΕΣ ΚΑΤΕΠΗΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΗ ΕΤΟΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΕ ΚΑΝΗ ΣΗΜΕΑΤΗΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΡΩΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΧΟΥΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε να γράφεις κ μετά κάνε δημόσια ανώνυμο σχόλιο.Γιατί προφανώς ο τρόπος
      που γράφεις είναι και ο τρόπος που μιλάς και σκέφτεσαι.Δηλαδή παντελή άγνοια.Αντε τώρα να σου εξηγήσω εσένα για ποιον Παντελή λέμε....καλινήχτα ήπαμαι;;;

      Διαγραφή
    2. 10 48 Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ

      Διαγραφή
    3. Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι.....

      Διαγραφή
  4. Το μηχάνημα αυτό βρίσκεται εδώ στον Αστακό και μην φορτωνεστε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:48 δεν κατάλαβες αυτή η δημοτική αρχή κάνει "αληθινές-πραγματικές απ ευθείας αναθέσεις",όπως γράφουν στην τελευαία παράγραφο χαχαχαχα.Είστε για γέλια και για κλάμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως στις αναθέσεις να ξέρετε ότι γινο ται και περίεργα... Να δηλαδή,κάποιος να έχει 2 προσφορές μέσα και να χρησιμοποιηθεί η οικονομικοτερη από τις άλλες. Το χορτοκοπτικό ξέρουμε που βρίσκετε. Εσείς δεν μάθατε? Άλλωστε επί Σαμαρά εκεί εισασταν κι εσεις, τι όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε μέρα ακούμε στην τηλεόραση οτι παρα πολλοί δήμοι έχουν εξασφαλίσει για τα σχολεία του δήμου τους μάσκες ,υπολογιστές...η διάθεση τροφίμων σε ευπαθεις ομάδες ,είτε γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είτε γιατί πρέπει να μείνουν σπίτι λόγω ηλικίας.Εσείς για ποιο λόγο ξοδέψατε ενα μεγάλο ποσό απ αυτά τα χρήματα για ηλεκτρονικό εξοπλισμό του δήμου και οχι για ανάγκες που απορρέουν απο τον covid-19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Υ.Γ." ..... Με εμας έπαιζε, κρυβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Λες και είστε νεοσύστατη ομάδα που Δεν είχατε ξαναμπεί δημαρχεία.. στα σπίτια σας είναι θα το βρείτε όπως και πολλά αντισηπτικα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μας πει ο κύριος δήμαρχος και για την απευθείας ανάθεση του κυρίου τζαχρηστα των 50·000ευρω για την αγορά δυο αυτοκινήτων (σαράβαλα) με μια και μοναδική προσφορά
    Και από Ιταλία παρακαλώ!!
    Άκουσον άκουσον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μόνος Δήμος που δεν ψέκασε καθόλου
    Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κρίνω από τον τρόπο που σκέφτεσαι προφανώς είστε ήδη ψεκασμένοι εσείς γιαυτό..........

      Διαγραφή
  12. Βροντή και αστραπή εν αιθρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε βάλτε όλα τα σχόλια και τις απαντήσεις να απαντήσουμε και στον 10:08 που βρίσκεται. Του ξέφυγε φαίνεται και έβαλε τη ρουφιανια του για άλλη μια φορά δείχνοντας πόσο αξιολυπητος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ότι δε βάζετε τα σχόλια δείχνει ότι μεροληπτειτε υπέρ κάποιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ τα δύο μαζί κόστισαν λιγότερο από 20.000. Είπαμε μέλι είναι αυτό κ κάποιοι είναι παλιές καραβάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που είναι το χορτοκοπτικο τα παίρνουμε σπίτι μας εμείς οι εντιμοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο