Σάββατο 16 Μαΐου 2020

17 ΕΚΑΤ. € ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΝΑΥΠΑΚΤΟ - ΑΣΤΑΚΟ



Την Τετάρτη 13 Μαΐου με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Ναυπάκτου και Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών ΔΗΜΑΡΧΩΝ κ.Γκίζα (Ναυπάκτου), κ. Λύρου (Μεσολογγίου), κ.Τριανταφυλλάκη (Ξηρομέρου) και των ΠΡΟΕΔΡΩΝ του Επιμελητηρίου κ.Τσιχριτζή, του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ.Σπυρόπουλο και του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ.Παπαϊωάννου με σκοπό την προώθηση των ιδιωτικών Επενδύσεων στην περιοχή μας.....
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ Αναπτυξιακής κ.Μιχαλόπουλος που ενημέρωσε για την πορεία του LEADER.
Σχετικά με το LEADER αποφασίστηκε να συντονιστούμε και να πιέσουμε τα αρμόδια Υπουργεία να αυξήσουν την χρηματοδότηση λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για επενδύσεις στην περιοχή.
Οι επενδύσεις αυτές που αφορούν κυρίως τον Τουρισμό και την Μεταποίηση έχουν λάβει τις απαραίτητες άδειες και το σημαντικό είναι ότι οι επενδυτές έχουν κατατεθειμένα τα ίδια κεφάλαια, δεν χρειάζονται δάνεια!!!
Οι επενδύσεις αυτές θα ρίξουν στην τοπική αγορά 17.000.000€ και θα δημιουργήσουν άμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο.
Μακροπρόθεσμα δε, θα αυξηθούν οι υποδομές με καινούργια καταλύματα στον Τουρισμό και με καινούργιες μονάδεςστην Μεταποίηση.
Πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να κάνει πράξη τις ενεργητικές πολιτικές για την δημιουργία Νέων θέσεων εργασίας!!!
Ο Πρόεδρος
του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου
Αποστόλης Παπαϊωάννου
aixmi-news

3 σχόλια:

  1. Μάλιστα,τώρα δηλαδή περιμένετε αν και όποτε έρθουν 17,0000,000ευρω να γίνουν επενδύσεις σε 3εις δήμους δύο μεγάλους και έναν μικρό;ούτε για ζηηηηητωωωω δε φτάνουν και πόσο μάλλον ποιός θα τα πάρει αυτά δε μας είπατε; Γιατί σίγουρα ιδιώτες θα τα πάρουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλούνται οι κύριοι κύριοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση να σχολιάσουν και το θέμα της εγκατάστασης νέων ιχθυοκαλλιεργειων στην περιοχή αστακού μυτικα καλαμου σε συνδυασμό με την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας στην Ελλάδα (Ανδρομέδα Νηρεας Σελοντα) να μεταφέρουν τη φορολογική έδρα της εταιρίας στην Ισπανία. Αυτοί οι αληταμπουρες επιδοτηθηκαν 2 φορές γεναια από τον οβολό μας και τώρα την κοπανάνε. Ας αποφασίσουμε όλοι τι διαολο θέλουμε στην περιοχή και αντί για ξενοδοχεία να ανοίξουμε κωλομπαρα για τους ντόπιους. Μην τρέχουνε σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Λευκάδα κλπ. Ποια είναι η επίσημη θέση σας και οι παρεμβάσεις σας για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερώστε σωστά όταν λέτε μεταποίηση τα βιορευστά εννοείται!!! Και μας τα μοστραρετε για επένδυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο