Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Απίστευτο: Κι όμως στον ΑΣΤΑΚΟ υπάρχει ακόμα για την ΔΕΗ, οδός αφιερωμένη στην «4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»!!!


        Ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης βρίσκεται διακοπές στον Αστακό και άνοιξε το φάκελο της ΔΕΗ και τα έχασε. Έκπληκτος διαπίστωσε πως κάτω απο το όνομα του πατέρα του, στην οδό αναγράφεται το όνομα της "4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ", είναι αφιερωμένη δηλαδή η οδός στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου του 1936 που επέβαλε ο Μεταξάς. 
      Ο Χρήστος αποκάλυψε ότι η οδός "4ης Αυγούστου" εδω και χρόνια μετονομάστηκε σε οδός Καραολή και Δημητρίου, όμως η ΔΕΗ επιμένει να τους θυμίζει την μαύρη επέτειο της 4ης Αυγούστου...

Ο Χρήστος Μπόνης λέει:....
           Ανοίγοντας τον φάκελο της ΔΕΗ (όπως όλοι μας) για να εγκλιματιστώ με την λυπητερή του λογαριασμού, η ματιά μου πήγε  κατ ευθείαν  στον αποστολέα και την διεύθυνση. 
        Ομολογώ οτι μετά από 43 χρόνια δεν περίμενα να (ξανα)δω αυτή την εικόνα. Όνομα:  (το όνομα του πατέρα μου), διεύθυνση: 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!! 

          Εγκεφαλικό σοκ αμέσως. Ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι το 1977 (η 78) με την μετονομασία του δρόμου από 4ης Αυγούστου σε Καραολή και Δημητρίου θα είχαν λυθεί όλα μέσω της νόμιμης διαδικασίας.
         Και το λέω αυτό διότι στην γωνία που βρίσκεται το σπίτι μου υπάρχει η πινακίδα ΚΑΡΑΟΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μεγαλοπρεπής και καθαρή...........



---Εξ όσων αντιλαμβάνομαι δυο τινά μπορούν να έχουν συντελεστεί: 
 1ον-Η επίσημη αλλαγή ονομασίας του δρόμου και η τοποθέτηση νέας πινακίδας (σήμανση) ήταν για τα μάτια του κόσμου και δεν προχώρησε  η  διαδικασία  η
 2ον-Καποιοι των τότε δημοσίων υπηρεσιών που είχαν την αρμοδιότητα να προβούν στην αλλαγή ονομασίας δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία  διότι η αδιαφόρησαν η εξακολουθούσαν και παρέμειναν  νοσταλγοί  της συγκεκριμένης εποχής!!!! 

          Είτε η μια περίπτωση συμβαίνει είτε η άλλη είναι ντροπή να αναμοχλεύεται στην μνήμη μας η τότε περίοδος του Μεταξά. 
           Και να σκεφτεί κανείς ότι στους χάρτες της google στον Αστακό η οδός αναγράφεται σαν Καραολή και Δημητρίου και μάλιστα σε πρόσφατο διαφημιστικό φυλλάδιο.


29 σχόλια:

  1. Το φυσιολογικο δεν το σκεφτομαστε; μηπως επρεπε ο κατοχος του μετρητη να δηλωσει την αλλαγη; Η υπερβολη βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι όντως σημαντικό,καθοριστικό και επίκαιρο για τα σημερινά προβλήματα του τόπου και της χώρας ολόκληρης.... Τα κατορθώματα της 4ης Αυγούστου πληρώνουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα άλλα χρόνια που άνοιγε τον φάκελο της ΔΕΗ ποιά οδό ανέφερε ; Και τόοοοσα χρόνια γιατί δεν πάρθηκε κάποια μέριμνα απ τον παραλήπτη ώστε να διορθωθεί το όποιο λάθος ; Γιατί πρόκειται περί αβλεψίας των υπευθύνων της ΔΕΗ ή ασχετοσύνης τους. η οδός αυτή πουθενά στην Ελλάδα δεν υφίσταται. ΠΟΥΘΕΝΑ !!! Υπάρχει ομως και ο αντίλογος . Όπως . Αλήθεια υπάρχει πουθενά στον Αστακό π χ οδός Νικολάου Τσέλιου , Τάτση Μαγγίνα , Γεωργίου Γεροθανάση , Γεωργίου Βαρνακιώτη , Γεωργίου Τσόγκα , Γεωργίου ( Γάκια ) Παπαδημητρίου , Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη ( βουλευτής 1915 ), Γεωργίου Μαυρομμάτη , Θεοδ. Χαβίνη , Γριβογιώργου , Γαλάνη , Κ.Βέρρη κλπ επιφανών ανδρών της περιοχής ; δεν έχουν ευθύνες οι τοπικοί άρχοντες που δεν έχουν ονοματοδοτήσει τους δρόμους και τις πλατείες ( όπου υπάρχουν ) στα χωριά τους ; Κακώς κάκιστα που η ΔΕΗ ακόμη δεν έχει διορθώσει την οδό που αναφέρεται. Όμως και ο λαός δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του ...δεν ζητάει ΠΟΤΕ κάτι για το γενικό , παρεκτός για το ατομικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 13 εως 15 % ψηφιζει με γενικά κριτήρια
      το 85 εως 87 % ψηφιζει με κριτήρια
      1) αυστηρά κομματικά(ότι πει το κάθε κόμμα του )
      2) τοπικιστικα κριτήρια
      3) ατομικά κριτηρια
      4) μικρο-μικρο εξυπηρετήσεων κριτήρια
      5) ψυχολογικά κριτήρια (προσωπικής εμπάθειας ή αντιπάθειας)
      γι αυτό ΠΑΜΕ κατα δι.λου σαν δημος


      Διαγραφή
  4. Πρώτη φορά πληρώνεις λογαριασμό κ. Μπόνη όλο εντυπώσεις είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μεταξάς είπε κι ένα Οχι. Εξάλλου κ οι δικτατορίες είναι μέρος της ιστορίας του τόπου μας, όπως κ όλα τα αλλα κακά μαζί με τα καλα. Πήξαμε στους ψευτοδημοκράτες τη σημερινή εποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα. δικτακτορίες , κινήματα , εξεγέρσεις , διχασμοί , εμφύλιοι ειναι όλα μέρος της ιστορίας μας , αρκεί να γράφονται αντικειμενικά και ο κόσμος που θα τα διαβάζει έχει νου και γνώση για να τα κρίνει. αλλά βλέπετε την πραγματική ιστορία δεν μας την δίδαξε κανείς . Μας σέρβιραν ό,τι ήθελε η καθεστηκυία τάξη. Στα 1821 ως 1832 είχαμε 3 εμφύλιους ήτοι 1824 ,2825 και το 1831. Κινήματα το 1834 με τους Ντρεδες στη Μεσσηνία , 1835 στη Μάνη ,1836 στην Αιτωλνία ,1847 δυτ. Ελλάδα , το 1831 ο " ήρωας " Μιαούλης έκαψε στον Πόρο 2 φρεγάτες , κλπλ κλπ . Χώρια στην νεότερη ιστορία. Για την δραση του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ απέναντι στον κατακτητή Γερμανό ( 1941- 1944) μας ενημέρωσαν πολύ λίγα πράγματα. Ουσιαστικά για όλες τις περιόδους η ιστορία μας ειναι πλούσια , αλλά μας την παρουσίασαν λογοκριμένη και ραμμένη και κομμένη στα μέτρα τους. Δεν είμαι στον χώρο της δεξιάς. Προσωπικά διαβάζω και ως ιστορικά γεγονότα αναγνωρίζω καταγράφω και παρουσιάζω αυτά ως έγιναν. Τα όποια τους θετικά τα προβάλω όπως και τα όποια τους αρνητικά. Συνεπώς ας μην γινόμαστε κριτές και επικριτές ένθεν και ένθεν. Και ο Μεταξάς και η Χούντα και οι Βασιλείς ,προσέφεραν , όπως είχαν και πολλά μα πολλά αρνητικά και αυτά τα ξέρουν καλύτερα όσοι έζησαν αυτές τις χρονικές περιόδους.

      Διαγραφή
    2. Τι ψάχνεις να βρεις εδώ υπάρχουν δεξιοί
      που λένε τα χειρότερα για την χρυσή δεκαετία τους 1980
      Μόνο οι δεκαετίες της ΔΕΞΙΆΣ είναι για δαύτους καλές

      Διαγραφή
  6. Κι εσείς, που ''χαλαστήκατε'';;;;
    Το μουσείο του κεμάλ, δεν σας πειράζει;;
    Το μουσείο του σφαγέα μπελογιάννη;;
    Οι οδοί με τα ονόματα των μη Ελλήνων ''βασιλέων μας'';;
    Τα αγάλματα των σφαγέων του Ελληνισμού, συμμοριτών;;
    Κι άλλα ευτράπελα κι ανθελληνικά ανά την χώρα......
    Καταγγέλων και αναρτών, επιεικώς ανιστόρητοι και ιδεοληπτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Προμηθευς ΤΙΤΑΝ , διαβάστε καλύτερα τι εννοώ. ο αναρτών 11.45 μμ της 2 Αυγ. και μετά βάλτε όλους μέσα στο ίδιο τσουβάλι

      Διαγραφή
  7. και τα προηγούμενα της ΔΕΗ 4ης Αυγούστου ερχόταν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγανακτισμένοι δημοκράτες κρατηθειτε.
    Μια νέα μέρα θα ξημερώσει αύριο!!!!
    Η 4η Αυγούστου!!!!
    Μπουχαχαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές τον φασισμό και τον ναζισμό τον εκτόπισε και ορθώς , εκτός κοινοβουλίου. τι δεν καταλαβαίνεις !!! αν ονειρεύεσαι δικτακτορίες , να ξέρεις οτι σήμερα στον ελληνικό στρατό δεν υπάρχουν επίορκοι και προ παντός κανένας αξιωματικός δεν παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα για χάριν νοσταλγών του φασισμού όπως εσύ κ. 9.08 π.μ

      Διαγραφή
  9. Καιρός είναι να γίνει μια σοβαρή πρόταση και σε κάτι που πιθανά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο κόστος και η νέα δημοτική αρχή μαζί με το προεδρείο της. τοπικής κοινότητας του Αστακού αλλά και τον υπόλοιπον τοπικον διαμερίσματων να βάλουν πινακίδες με ονοματοδοσία δρόμων . Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αξίζει να τιμηθούν και με αυτό τον τρόπο (σχετική ανάρτηση υπάρχει πιο πάνω απο άλλο αναγνώστης) Καλό θα ήταν να φτιαχτεί μια επιτροπή στην οποία να είχαν θέση και τα σχολεία της περιοχής τα οποία φυσικα για να καταθέσουν προτάσεις θα πρέπει να εργαστούν και να μάθουν την ιστορία της περιοχής πρωτίστως και τους ανθρώπους που την έγραψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέτε να φτιαχτεί μία Επιτροπή που να συμμετέχουν και τα Σχολεία της περιοχής , τι εννοείτε ; μπορείτε να το εξειδικεύσετε πιο κατατοπιστικά ;

      Διαγραφή
  10. ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ,ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω την εντύπωση ότι καί ο δρόμος που σε βγάζει στον Αστακό αυτή η κακια η ΜΟΜΑ τον έχει φτιάξει αχ καημένη δημοκρατία πόσοι σε κακοποίησαν και σε πρόλαβαν .και κάτι τελευταίο καλός η κακός αυτή είναι η ιστορία μας συνήθως από τα λάθη μας γινόμαστε καλύτεροι ας βρούμε νέες μέρες να τις γιορτάζουμε και να τις δίνουμε ως ονοματοδοσία σε δρόμους και πλατείες αλά δεν βλέπω ικανότητα μόνο κριτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκεπτόμαστε μόνο για 50έγρα, δεκαχίλιαρα, εικοσαχίλιαρα
      αυτό είναι το μέλλον μας

      Διαγραφή
  12. Ξεκολλατε....βλεπετε παντου φαντασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κακούργε Μεταξά που μας έφτιαξες το ΙΚΑ,την Κυριακάτικη αργία τους συνεταιρισμούς και όλα τα παρακάτω για την εργατιά και την αγροτιά. Κακούργε γιατι μας έφτιαξες τα παρακάτω μέσα σε ελάχιστα χρόνια χωρίς ΕΣΠΑ και Ε.Ο.Κ?
    «Σεις οι αγρόται αποτελείτε τα δύο τρίτα της Ελλάδος. Δηλαδή είσθε το Εθνος..Σεις οι συνεταιρισταί εμφανίζεται την οργάνωσι του Αγροτικού κόσμου.
    Η Συνεταιριστική Ιδέα εξαπλούμενη εις όλον τον Αγροτικών Κόσμο θα αποτελέσει το βάθρον μιας καλλίτερης πολιτικής της Ελλάδος. Εις μίαν υγιά κοινωνία οι δύο στύλοι, δηλαδή ο Αγροτικός κόσμος και ο Εργατικός κόσμος, πρέπει , κυρίως να είναι ισχυροί και να στηρίζουν το οικοδόμημα ολόκληρο πάνω εις αυτούς να στηρίζεται κάθε αστική ασχολία των κατοίκων και ο αστικός πολιτισμός.»
    Ιδρύθηκε η κοινωνική ασφάλιση, η έναρξη λειτουργίας του Ι.Κ.Α ήταν 1.12.1937.. Θεσμοθετήθηκε το 8ωρο, η Κυριακάτικη Αργία, που επεβλήθη σε 80 πόλεις και χωριά, οι 15 ημέρες ετησίως υποχρεωτικής άδειας.
    Θεσμοθετήθηκε και η αργία της Κυριακής για τους δημοσιογράφους. Υπογράφηκαν 237 συλλογικές συμβάσεις μέχρι το 1938.
    Απαγορεύθηκε η χρησιμοποίηση ανηλίκων σε εργασίες.
    Θεσμοθετήθηκε και οργανώθηκε η νοσηλεία όλων των εργαζομένων. Δημιουργήθηκαν ιατρεία για την παρακολούθηση των εγκύων. Καταπολεμήθηκε η ελονοσία. 42 ιατρεία.Καταπολεμήθηκαν τα τραχώματα. 51 ιατρεία. Νοσηλεύτηκαν 7124 παιδιά
    Οργανώθηκαν συσσίτια μαθητικά για 50.000 παιδιά. και απεφασίσθη τα συσσίτια να αποβούν παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός θεσμός.1937. Επίσης οργανώθηκαν συσσίτια απόρων ανέργων σε 48 πόλεις της Ελλάδος.
    Ιδρύθηκε η «Εργατική Εστία» με στόχο να προσφέρει ψυχαγωγία, μαθήματα γραφής και ανάγνωσης, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις.
    Ιδρύθηκε Σχολή Νοσοκόμων. Οργανώθηκε «Εκθεση Υγιεινής στο Ζάππειο 1938».

    Ιδρύθηκε η Ραδιοφωνία.
    Οργανώθηκαν καλύτερα ταχυδρομικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες.
    Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία και η Φοιτητική Εστία
    Ίδρύθηκε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
    Ιδρύθηκε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 1938 Ιδρύθηκε η Φοιτητική Εστία
    Ιδρύθηκε ο Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων. Ο.Ε.Σ.Β.
    Εγιναν 35 εγκαταστάσεις για παιδικές εξοχές. Ιδρύθηκαν παιδικά αναρρωτήρια,
    Διορίσθηκαν 1320 δημοδιδάσκαλοι. Ιδρύθησαν 1450 Νυκτερινά Σχολεία 1937-1938.
    Δίδαξαν 1800 διδάσκαλοι Φοίτησαν 114.652 μαθηταί
    Διδάχθηκε η Δημοτική γλώσσα στα Δημοτικά σχολεία.
    Ονομάστηκαν οι τρείς πρώτοι στην Ευρώπη Εθνικοί Δρυμοί.(Ολυμπος, Πάρνηθα, Αίνος Κεφαλληνίας. Προωθήθηκε η δενδροκομία.
    Ιδρύθηκε η Εθνική Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Ελλάδος.1938
    Συνεστήθη πρώτη φορά στατιστική υπηρεσία των Αγροτικών Συναιτερισμών
    Αναγέρθηκε το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη. Κατα-σκευάστηκε τα Αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης. Εγιναν λιμενικά έργα στην Θεσσαλονίκη.
    Ανεγέρθηκαν Νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη 500 κλινών για συνήθεις παθήσεις, και 700 κλινών για ψυχοπαθείς.
    Αναγέρθηκε το Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα.
    Κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο στο Χασάνι.
    Κατασκευάστηκε το Βασικό δίκτυο υπονόμων της Αθήνας.
    Ιδρύθηκαν Παιδικοί σταθμοί 52 (σύνολο 62) και Νηπιαγωγεία 93
    Ιδρύθηκαν Νυκτερινές σχολές στη Μακεδονία 1450 Γυμναστήρια, Νέας Φιλαδέλ-φειας Κολυμβητήριο Αθηνών. Κτίστηκαν 866 νέες προσφυγικές κατοικίες,
    Δικαστικά κτίρια (Πρωτοδικεία). Τελωνεία, Τραπεζικά κτίρια,
    Συνοικιακές αγορές. Εργα οδοποιίας και ανοίχτηκαν νέοι δρόμοι,
    Αγορά και κατασκευή σιδηροδρομικών οχημάτων
    Ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου Αθηνών Κηφισιάς
    Μετεωρολογικός σταθμός Πειραιώς. Ιδρύθηκε Σχολή Λιμενικών Υπαλλήλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη χρυσή δεκαετία του 80 με το Τσοβόλα δώστα όλα....Απο εκει άρχισε η κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα σλογκανάκι ήταν αυτό
      απο ενα χαρισματικό πολιτικό στην έκφραση

      Διαγραφή
  15. Καθ όλα δώστετα στον .....ολάκη όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο Λάτσης ΜΑΓΓΙΝΑΣ που αναφέρει ο 8:57 πμ ήταν κοτζαμπασης πρόεδρος διορισμένος από τους Τούρκους και με το ξέσπασμα της επανάστασης το 1821 πήγε με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΓΙΝΑΣ και δεύτερος δήμαρχος αστακού 1840 ΝΑΙ
    Λάζαρος Τσιώπος Βασιλόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σύνελθε Λαζαράκο !!! εκλέγονταν συνεχώς απ το 1843 βουλευτής ,και μετά έγινε υπουργός , Γερουσιαστής και Σύμβουλος Επικρατείας .

      Διαγραφή
    2. σύνελθε Λαζαράκο !!! εκλέγονταν συνεχώς απ το 1843 βουλευτής ,και μετά έγινε υπουργός , Γερουσιαστής και Σύμβουλος Επικρατείας .

      Διαγραφή
  17. θα απαντησω συνολικα σε ολους σας Φυσικα σε καποιους κουτοπόνηρους που αναγραφουν για τα προηγουμενα χρονια θα υπαρχει ξεχωριστη σημειωση.Λοιπον (προς ολους σας) Αν στα blog δεν υπηρχε η δυνατοτητα να σχολιασετε χωρις ονομα η (άλλη περιπτωση) αν ο ιδιοκτητης του blog δεν επετρεπε να σχολιαζεται ανωνυμα να ξερετε κοτες λυρατες που ειστε σαν την kouklouxklan δεν θα τολμούσατε να γραψετε τιποτε (ειτε θετικο ειτε αρνητικο) Ειστε ολοι σας φιδια και κρυβεστε πισω από την ανωνυμια (οσο για τους πρωτους σχολιαστες , είναι αξιλυπητοι η αξιοθρήνητοι. Λοιπον κουταβακια η απαντηση μου είναι ότι ο λογαριασμος τη δεη που τοσα χρονια ερχετε με την συγκεκριμενη διευθυνση , ταχυδρομείτε μια συγκεκριμενη ημερομηνια (στανταρ κάθε χρονο) Πολλα χρονια η αδεια μου δεν συνεπεπτε με την αφιξη του λογαρισμαου ,διοτι παντα ειχα συγκεκριμενη ημερομηνια αδειας που σημαινει ότι αν τυχον εστω τα προηγουμενα χρονια μια φοραα θα συνεπεπτε ο λογαριαμσος πληρωνονταν παντα από τον πατερα μου(οσο ζουσε) η από την μανα μου και επομένως δεν ειχα καμια επαφη οπτικη Φετος όμως ετυχε να συμπεσουν πολλες συμπτωσεις .Αλλα δεν καταλαβα κατι Σας ενοχλησε που τα προηγουμενα χρονια δεν το σχολιαζα η ότι το σχολιασα και σας εθιξα τα δημοκρατικα σας αισθηματα ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΕΤΑΞΑ .Ειμαι αναγκασμένος να σας απαντησω διοτι θελω να δω την ανταπαντηση σας ενυπογραφη και όχι με την αγαπημενη σας μεφναιση των λαμογιων των δοσιλογων και καταδοτών της κατοχης που κρυβοντουσαν Εάν σας εχει απομεινει μια ελαχιστη σοβαροτητα γραψτε να μαθουμε το ποιον σας.Ξεχασα τον σχολιαστη που αναφερει ότι ο υπεύθυνος είναι ο κατοχος του μετρητη Μαλλον δεν εχει καμαι αισθηση του τι αναφερει ο κανονισμος της δεη και δευτερον όταν γινεταααι αλλαγη ονομασιας από τον Δημο η τηην τοτε κοινοτητα γιατι την ευθυνη την εχει ο ιδιοκτητης του μετρητη Και μια αλλαη περιπτωση είναι αν εγω στο σπιτι που μενω (που τοσα χρονια εχι οδος 4Ης αυγουστου) το ειχα ενοικιασει πως θα ζητουσα αλλαγη ονοματος ;
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα σας κ.10.43 πμ , 3 Αυγούστου. Ρωτήθηκατε απο τον 8.46μμ, να γίνετε πιο σαφής , τι εννοείτε με την Επιτροπή που να συμμετέχουν και τα Σχολεία για την ονοματοδοσία οδών και πλατειών. Δεν απαντήσατε. Δικαίωμα σας. Απο που τεκμαίρεται όμως ότι τα Σχολεία πρέπει να συμμετάσχουν στην Επιτροπή ; Δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν έχουν κάν σχέση με την επαρχία και τον Δήμο Ξηρομέρου ; Δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι - που στο παιδαγωγικό τους έργο υποκλίνομαι - δεν γνωρίζουν την τοπική ιστορία του Ξηρομέρου ; Δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι , μετα το μάθημά τους , αναχωρούν απ τα χωριά με τα Ι.Χ τους και κατοικοεδρεύουν στα αστικά κέντρα π.χ Αγρίνιο ή Μεσολόγγι ή μεγάλες κωμοπόλεις που έχει σαν αποτέλεσμα να μην συναναστρέφονται με τους ντόπιους, να μην τους γνωρίζει όπως παλιά η κοινωνία τους δασκάλους κι ως εκ τούτου εκ των πραγμάτων να μην γνωρίζουν την τοπική ιστορία ; Δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει και δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία που έχουν γράψει οι ντόπιοι Ξηρομερίτες π.χ Μιτάκης , Παπατρέχας, Φερεντινος , Μήτσης , Σάββας , Κουβέλης ; Γιατί λοιπόν εφ όσον δεν υπάρχει , ως επί το πλείστον , ενδιαφέρον - δεν είναι δα και απαραίτητο - για την τοπική ιστορία , σώνει και καλά και οι δάσκαλοι των σχολείων να κάνουν προτάσεις για τις ονομασίες οδών ; Μα αν είχαν ενδιαφέρον - δεν είναι και απαραίτητο - θα το είχαν προτείνει απ το παρελθόν . Ναι στην Επιτροπή , που έπρεπε να είχε γίνει ΧΤΕΣ !!! και να πλαισιωθεί από ανθρώπους γνωρίζοντες την τοπική ιστορία και συλλογικές κινήσεις ( Σύλλογοι ) και φυσικά αν υπάρχει ενδιαφέρον απο τοπικούς δασκάλους όπως π.χ η κ. Γεωργία Παλουμπά στον Μύτικα να πλαισιωθεί κι απο δασκάλους που ενδιαφέρονται και στην πράξη ( στους 100 δασκάλους στο Δημο Ξηρομέρου οι 10 ζήτημα να γνωρίζουν την τοπική ιστορία ). Όχι όμως αποκλειστικά και μόνον απο δασκάλους , για τους λόγους που προανέφερα. Υπάρχουν δάσκαλοι στην Αθήνα που ασχολούνται με την τοπική ιστορία του Ξηρομέρου. Αυτοί επιβάλλεται να στελεχώσουν την Επιτροπή. Η Επιτροπή εκ του νόμου επιβάλλεται να στελεχωθεί και απο δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. Συνεπώς : Δημοτικοί Σύμβουλοι , ιστοριοδίφες - συγγραφείς- λόγιοι - Πολιτιστικοί Σύλλογοι - εκπαιδευτικοί - πολίτες , όλοι αυτοί , εφόσον γνωρίζουν την Τοπική ιστορία , θα ήταν οι καλύτερη λύση για συγκρότηση Επιτροπής ονοματοθεσίας οδών και πλατειών στον Δήμο Ξηρομέρου. Όπως στο χέρι του Δημάρχου είναι να ορίσει αυτός Επιτροπή με τα κριτήρια που αυτός κρίνει. Έχει νωπή την Λαϊκή εντολή και οι όποιες αποφάσεις του στη στελέχωση Επιτροπών εκ μέρους μου θα είναι σεβαστές. Αυτά για την ορθόδοξη διαδικαστική τάξη των πραγμάτων περί Επιτροπών . Με εκτίμηση.
    Ν.Κονταξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η καλύτερη λύση ( 9.12 π.μ ) κι όχι οι καλύτερη που εκ παραδρομής εγράφη.
    Ν. Κονταξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο