Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αστακού κ. Αλέξανδρος Σιακαμπένης, για τα προβλήματα και τους καρκινοπαθείς εργαζομένους

          Σχετικά με την αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για τα προβλήματα των Κ.Υ. και ειδικά του Κ.Υ. Αστακού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) , ο Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Σιακαμπένης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση τα εξής :

    «Κατ’ αρχήν, χαιρετίζουμε την κάθε προσπάθεια των Συνδικαλιστικών μας Οργάνων για την επίλυση των προβλημάτων των Κ.Υ., και είμαστε στην διάθεσή τους για την με όποιο τρόπο συμβολή μας.
        Για να υπάρχει όμως πλήρης αντικειμενικότητα για  τα υπαρκτά  προβλήματα  που αναφέρονται και ακόμη άλλων που δεν αναφέρονται, θα ήθελα να  επισημάνω τα εξής:
          Στέγη δεν υπήρξε ποτέ στο Κ.Υ. Υπήρχαν όμως σοβαρά προβλήματα με την διαρροή της οροφής σε πολλούς χώρους, ακόμη και στο Χειρουργείο. Μετά όμως από προσπάθειες  και την συνεργασία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, εξασφαλίστηκε κονδύλι 35.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε η ενδεδειγμένη υγρομόνωση της  και πιστεύουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πλέον πρόβλημα διαρροών............



      Υπάρχει κεντρική είσοδος στο Κ.Υ. προβληματική- χωρίς να μπορεί βέβαια να μπει κάποιος με το αυτοκίνητό του – και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στη  φάση έγκρισης από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, για την αντικατάστασή της.
         Υπάρχουν δυο υπάλληλοι του Κ.Υ. καρκινοπαθείς,τούς οποίους δεν γνωρίζουμε εάν συσχετίζονται με την ύπαρξη αμιάντου.
         Όμως  νομίζουμε ότι υπάρχει δεσμευτική οδηγία της ΕΟΚ για την αντικατάσταση των πλακιδίων αμιάντου που ενοχοποιούνται για καρκινογένεση

https://www.agriniopress.gr/

6 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΑΦΟΒΑ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αμίαντος ανόητε δημιουργεί πρόβλημα μόνο με την εισπνοή και γι ´ αυτό υπάρχει οδηγία για αντικατάσταση πλακιδίων ,ορόφων ,αλλά όχι δικτύων ύδρευσης .
    Στο πεπτικό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα !
    Με την εισπνοή μπορεί να δημιούργησε αμιάντωση και ένα ποσοστό των ασθενών με αμιάντωση να κάνουν καρκίνο πνεύμονα .!
    Καλό βράδυ ανόητε συκοφάντη .!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί μεσοθηλιώματα που αναπτύσσονται από το περιτόναιο στην κοιλιά. Παλαιότερα είχε θεωρηθεί ότι οι πολύ σπάνιες αυτές περιπτώσεις οφείλονταν σε κατάποση πτυέλων από πνεύμονες που είχαν εισπνεύσει αμίαντο, σήμερα όμως λόγω της αναγνώρισης περισσότερων περιπτώσεων υπάρχει έντονη η υποψία ότι οφείλονται σε κατευθείαν κατάποση των ινών που τρυπούν το τοίχωμα του εντέρου καταλήγοντας στην εξωτερική του επιφάνεια – το περιτόναιο.

    Ένας πιθανός τρόπος είναι η πόση νερού από δίκτυα που χρησιμοποιούν σωλήνες αμιαντοτσιμέντου. Στους σωλήνες αυτούς δημιουργείται ένα στρώμα αλάτων από το νερό στην εσωτερική τους επιφάνεια, δηλαδή ένας εσωτερικός μονωτικός μανδύας που καθιστά τον σωλήνα ακίνδυνο. Κίνδυνος υπάρχει μόνον όταν προκληθεί φθορά στην εσωτερική επιφάνεια και ο αμίαντος κυκλοφορήσει στο πόσιμο νερό. "
    Ο Γεώργιος Δελίδης είναι καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής και τ. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
    http://www.cancer-society.gr/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Καρναβάς29 Ιουνίου 2018 στις 1:36 μ.μ.

    Σε παλιότερη δήλωση σας κύριε Στά'ι'κο με την ιδιότητα του τέως Δημάρχου Αστακού , είχατε ισχυριστεί ότι κατασκευάσατε δίκτυο σε χωριό με την χρήση πολυαιθυλενίου , ο οποίος πάλι κατά δική σας παραδοχή , είναι πολύ πιο ακριβος !! Ερωτώ λοιπόν ..γιατί υπερχρεώσατε τον Δήμο σας ,με κάτι που δεν ήταν αναγκαίο, αφου ο αμίαντος , παλι κατα δική σας παραδοχή , δεν είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία , οταν αυτός κυκλοφορεί στο πεπτικό μας συστημα ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα απο τις αντιφάσεις του κ. Σταϊκου που αναφέρονται παραπάνω, πέρα από τη σιωπή και πέρα ακόμη από τις μεγάλες "υποσχέσεις" κάποιων άλλων, το διακύβευμα εδώ είναι ξεκάθαρο: θα συνεχίσουμε να ποτίζουμε τα παιδιά μας δηλητήρια; Σε αυτό μην περιμένετε απαντήσεις απο τους "μεγάλους" γιατί το θέμα έχει σίγουρα και ταξική διάσταση. Για να το πω πιο απλά όποιος έχει λεφτα θα αγοράσει εμφιαλωμένο νερό για να πιεί και να μεγειρέψει, οι υπόλοιποι θα πίνουμε νερό με αμίαντο ή θα κανουμε λίγη οικονομία ακομη(!) για ν αγοράζουμε κι εμείς απο κάποιο βυτιοφόρο μάλλον. Τώρα αν το αντεπιχείρημα για να μην αλλάξουν τους σωλήνες στο δίκτυο είναι το μέγαλο κόστος τότε γίνεται ήλιου φαεινότερον ότι τα λεφτά μπαίνουν πάνω απ τους ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ
      γινονται μόνο σε σοσιαλιστικά συστήματα
      που ο περισεούμενος παραγώμενος πλούτος πάει σε εργα κοινωνικής σημασίας και αξίας.
      κατάλαβες ?

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο