Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Στοιχημάτιζαν με τα λεφτά της ΔΕΥΑΠ – Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για υπεξαίρεση ποσού 19.000 ευρώ

Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή, καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, πρώην ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Πάτρα, που συνεργαζόταν με την ΔΕΥΑΠ. Η γυναίκα καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ποσού 19.000 ευρώ, τα οποία ήταν χρήματα από πληρωμένους λογαριασμούς ύδρευσης, που δεν αποδόθηκαν στη δημοτική επιχείρηση.

Πρόκειται για παλιά υπόθεση και σύμφωνα με την κατηγορούμενη, η υπεξαίρεση έγινε από τον πρώην άντρα της, ο οποίος είχε δημιουργήσει «άνοιγμα» έναντι του ΟΠΑΠ λόγω του εθισμού του σε παιχνίδια στοιχηματισμού και αναγκάστηκε να καλύψει το έλλειμμα, με τα χρήματα των λογαριασμών των πελατών της ΔΕΥΑΠ.
Ο πρώην σύζυγός της έλπιζε ότι θα ρεφάρει, όμως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά από καταγγελίες που έκαναν στη ΔΕΥΑΠ δεκάδες πελάτες της, καθώς έβλεπαν στους λογαριασμούς τους, ανεξόφλητα ποσά προηγουμένων μηνών, αν και τα είχαν πληρώσει στο πρακτορείο.
Στην απολογία της, η γυναίκα ανέφερε ότι το πρακτορείο για όσα χρόνια το διαχειριζόταν ο πατέρας της, ωστόσο, αρρώστησε βαριά και τη λειτουργία της επιχείρησης ανέλαβε ο πρώην σύζυγός της. Η ίδια τυπικά εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, αφού έμενε στο σπίτι φροντίζοντας τα ανήλικα παιδιά της.
Χωρίς η ίδια να το αντιληφθεί έγκαιρα, ο πρώην σύζυγός της δημιούργησε ταμειακό έλλειμμα από την μανία του με τα παιχνίδια στοιχηματισμού. Ετσι, αναγκάστηκαν να δώσουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς πελατών της ΔΕΥΑΠ, για να καλύψουν το έλλειμμα προς τον ΟΠΑΠ, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί.
Το χειρότερο όμως γι’ αυτήν, είναι ότι κάποια στιγμή ο πρώην σύζυγός της την εγκατέλειψε, αφήνοντάς της και το χρέος προς τη ΔΕΥΑΠ, αφού αυτή εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια του πρακτοτείου.
Η γυναίκα, αναγκάστηκε να πουλήσει την επιχείρηση και, από τα χρήματα που πήρε, επέστρεψε ποσό περίπου 3.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΠ, όμως το μεγαλύτερο μέρος του χρέους εξακολουθεί να υφίσταται.
tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο