Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Στον «αέρα» η έκπτωση 15% που χορηγεί η ΔΕΗ

Στον αέρα βρίσκεται η έκπτωση συνέπειας 15% που χορηγεί η ΔΕΗ στους πελάτες της, εφόσον εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων που ενέκρινε την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων, συνέδεσε την τύχη της έκπτωσης με την πορεία της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος εξαρτάται από την έκβαση του προγράμματος εισπράξεων, για την οποία είμαστε αισιόδοξοι».
Ο ίδιος βέβαια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δεν έκρυψε και τον προβληματισμό του πως αν διακοπεί η συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική θα ανέβει ο αριθμός των καταναλωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ στις 15 Ιουνίου είχε εγείρει θέμα αύξησης των τιμολογίων λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων και των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.
Λίγες ημέρες μετά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων, ενώ ερωτηθείς για το θέμα των εκπτώσεων που παρέχει η εταιρεία, παρέπεμψε στις αποφάσεις της διοίκησης της επιχείρησης.
Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Παναγιωτάκης για μία ακόμη φορά απέφυγε να κάνει γνωστό το σημερινό ύψος τους και αρκέστηκε να τονίσει την έκρηξη του αριθμού των υπερήμερων οφειλετών που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία των «τελικών πελατών».
Πρόκειται για εκείνους που έχουν αφήσει χρέος στην επιχείρηση, έχοντας όμως διακόψει τη σύμβαση παροχής. Δηλαδή επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης ή έχουν κλείσει, καταναλωτές που αλλάζουν ΑΦΜ για να αποφύγουν την πληρωμή των ληξιπρόθεσμών τους, είτε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν ανέλθει στους 600.000 και τα χρέη τους στα 800 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ δεν αποκλείει τιτλοποίηση των χρεών αυτών, ενώ στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αύξηση των εισπράξεων έκανε γνωστό ότι σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εισπραξιμότητας της κοινοπραξίας της Qualco για εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές.
 http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο