Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Πώς οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. έπιασαν το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Φωτογραφίες και βίντεο των δικηγόρων, την ώρα που συνόδευαν στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ τους παράτυπους αλλοδαπούς για να μεταβούν στις πόλεις που βρίσκονταν οι συνεργοί τους για να παραλάβουν τα πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης τους, υπάρχουν στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ.

Για πάνω από τέσσερις μήνες είχαν γίνει η σκιά της σπείρας που αποτελούνταν από δικηγόρους και δημόσιους υπαλλήλους, και κατέγραφαν κάθε τους κίνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τους έβλεπαν να συνοδεύουν παράτυπους μετανάστες ακόμα και στις τέσσερις τα ξημερώματα στα λεωφορεία, ώστε να ταξιδέψουν τη νύχτα και νωρίς το πρωί να βρίσκονται στις περιφέρειες που είχαν τους συνεργούς τους για να καταθέσουν τους φακέλους με τα πλαστά δικαιολογητικά και φυσικά αμέσως μετά οι δικηγόροι να πάρουν από τους αλλοδαπούς τα χρήματα που έφταναν τα 1.500 ευρώ. 
Αρχηγοί του κυκλώματος φέρονται να είναι δυο Έλληνες από την Αθήνα ηλικίας 60 και 47 ετών, οι οποίοι δήλωναν άνεργοι.  Στους αστυνομικούς παραδέχτηκαν τα πάντα και μάλιστα αποκάλυψαν με κάθε λεπτομέρεια πώς είχαν στήσει το κύκλωμα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πλαστογράφος που είχε καταφέρει να δημιουργεί ό,τι έγγραφο χρειάζονταν οι αλλοδαποί για το φάκελό τους και μάλιστα ήταν τόσο πιστά αντίγραφα που δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσει κάποιος ότι δεν ήταν γνήσια.
Το βασικό για τους παράτυπους αλλοδαπούς ήταν να μπορούν να βεβαιώνουν ότι ζούσαν στην Ελλάδα για τουλάχιστον επτά χρόνια. Έτσι ο πλαστογράφος τους εφοδίαζε με ψεύτικες βεβαιώσεις ιατρικές που αποδείκνυαν με παλιές ημερομηνίες την παρουσία τους στην Ελλάδα. Ακόμη κατασκεύαζε πλαστές αποδείξεις λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας μέχρι και πλαστές αποδείξεις αγοράς ηλεκτρικών συσκευών από γνωστά εμπορικά καταστήματα πάντα με ημερομηνίες που βόλευαν τον παράτυπο μετανάστη.

Στους συλληφθέντες είναι και μια υπάλληλος μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας που έκλεβε λευκά χαρτιά με το λογότυπο του νοσοκομείου και αφού στο τέλος της σελίδας έβαζε και την επίσημη σφραγίδα, μετά άφηνε κενή την υπόλοιπη σελίδα ώστε να την συμπληρώσουν τα μέλη του κυκλώματος και να δώσουν πλαστή βεβαίωση επίσκεψης στο νοσοκομείο με παρελθοντική ημερομηνία.
Πάντως σύμφωνα με τους αδιάφθορους το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια ενώ υπάρχουν τηλεφωνικά ακούσματα που δείχνουν ότι τα μέλη του έψαχναν να επεκταθούν και σε άλλες πόλης της Ελλάδας. Είχαν μπει στη διαδικασία να βρουν σε περιφέρειες στην Άρτα και την Πρέβεζα συνεργούς ώστε να επεκτείνουν την παράνομη δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο