Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην ΠΛΑΓΙΑ – 28 και 29 Ιουνίου 2018

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στις 28 και 29 Ιουνίου 2018

          Την Πέμπτη 28 Ιουνίου και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς. 
         Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και την Λευκάδα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, θα φέρουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή την διήμερη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.......... Την Πέμπτη 28 Ιουνίου το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την παρουσία 6 παιδικών χορευτικών από Καρυά Λευκάδος, Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, Πλαγιά Ακτίου Βόνιτσας , Παλιάμπελα Ακτίου Βόνιτσας και δύο από Πάλαιρος θα λάμψει για πρώτη φορά. 
      Οι μικροί χορευτές συνεχιστές της Ελληνικής Παράδοσης θα μας παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα και περιμένουν την συμπαράσταση και το χειροκρότημα μας.
     Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Πλαγιάς και θα ξεκινήσει στις 21.00

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το επιτυχημένο Ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ενήλικες). 
    Το παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα στην Πλαγιά έχει καθιερωθεί πια ως ένας ζωντανός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού. 
   Την εκδήλωση θα τιμήσουν παραδοσιακά χορευτικά από Νυδρί (Αλέξανδρος Νυδρίου), από Λευκάδα (Ορφέας Λευκάδος), Το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Δημητρίου Παλαίρου, το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Πλαγιάς, το χορευτικό “Το Ανακτόριο“ του συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας και το χορευτικό της Νίκης Παλαίρου .
  Τα χορευτικά τμήματα ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα. 
      Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Πλαγιάς και θα ξεκινήσει στις 21.0 και τους Χορευτές θα συνοδεύει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα 

        Μετά την παρουσίαση τον χορευτικών θα ακολουθήσει γλέντι με την συνοδεία της Παραδοσιακής ορχήστρας 
Οι δύο βραδιές θα είναι αφιερωμένες στην Ελληνική Παράδοση που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και πάντα πρέπει να σεβόμαστε.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς της Κοινωφελούς επιχείρησης και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο