Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Kαταγγελία ΝΔ: Αγρινιώτης συνεργάτης του νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ χρωστά 100 χιλ. ευρώ στο Ταμείο

Ο ΕΦΚΑ που παρέμεινε για μήνες «ακέφαλος» αποκτάει επιτέλους διοίκηση. Ωστόσο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής έγιναν σοβαρότατες καταγγελίες για τα “έργα και τις ημέρες” του πρώην υποδιοικητή του ΕΦΚΑ που προβιβάστηκε σε διοικητή από τον υπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Βρούτσης απο τη ΝΔ κατήγγειλε πως ο νομικός σύμβουλος του νέου διοικητή, Παναγιώτης Καραμπούλιας, χρωστούσε 100.000 ευρώ στο ταμείο των Νομικών όταν διορίστηκε από την κυβέρνηση για να “καλλιεργήσει την ασφαλιστική συνείδηση”. Κατά την συνεδρίαση ο βουλευτής της ΝΔ παρουσίασε το ΦΕΚ με το οποίο ο Λ. Σέμπος διόρισε ως νομικό του σύμβουλό τον Π. Καραμπούλια για να αποτελέσει ασπίδα της ασφαλιστικής συνείδησης, όπως είπε.
Αυτός ο κ. Καραμπούλιας Παναγιώτης, μπήκε στη θέση αυτή, για να προασπίσει τα συμφέροντα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, των ασφαλισμένων και να καλλιεργήσει την ασφαλιστική συνείδηση.Μαθαίνουμε, όμως, ότι ο κ. Καραμπούλιας που με την υπογραφή σας μπήκε να γίνει ασπίδα του ασφαλιστικού συστήματος, έχει οφειλές 100.000 ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης και κάλεσε τον Λ. Σέμπο να απαντήσει αν τα δύο χρόνια που ήταν κοντά του πάρθηκαν μέτρα υπέρ περιφρούρησης των συμφερόντων του δημοσίου για τις 100.000 ευρώ.
Οι απαντήσεις
Απαντώντας ο Λ. Σέμπος κάλυψε απόλυτα τον πρώην συνεργάτη του λέγονας πως “δεν είναι από τους ανθρώπους, που συνειδητά συνειδητά υπονομεύει, που δεν έχει ασφαλιστική συνείδηση και δεν πληρώνει». “Είναι ένας δικηγόρος ο οποίος δικηγορεί από το 1981, έχει μεταπτυχιακές σπουδές, κατέχει το εργατικό και το ασφαλιστικό δίκαιο, είναι άνθρωπος εργατικός, συνεισέφερε και βοήθησε πολύ στην συμβολή του εκεί” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο σημείωσε ότι θεωρεί σοβαρό το ζήτημα ότι χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές τονίζοντας όμως πως είχε υποβάλει αίτηση διακανονισμού και ρύθμισης από τον Αύγουστο του 2017.“Αυτό εκκρεμούσε, το αίτημα του και πριν από δύο με τρεις μήνες, ο ίδιος είπε ότι θα παραιτηθεί. Πράγματι, υπέβαλε την παραίτηση του και στο έγγραφο της παραίτησης του, λέει πως δεν θέλει να τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκής ρύθμισης η αντιμετώπισής», ανέφερε.
Στο θέμα επέμεινε ο Γιάννης Τραγάκης λέγοντας πως ο Π. Καραμπούλιας διορίστηκε στον Γενάρη του 2017 ενώ γνώριζε ήδη ο Λ. Σέμπος τις ασφαλιστικές του εκκρεμότητες.
Απαντώντας ο Λ. Σέμπος  υποστήριξε τον πρώην συνεργάτη του λέγοντας πως δεν του είχε ζητήσει ασφαλιστική ενημερότητα όταν τον διόρισε. Ωστόσο και ο Νίκος Βούτσης επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Π. Καραμπούλια λέγοντας πως είναι πολύ φυσικό στην Ελλάδα της κρίσης ορισμένοι επαγγελματίες να χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία. Τελικά, η τοποθέτηση του κ. Σέμπου στην διοίκηση του ΕΦΚΑ έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο