Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σπείρα που έκλεβε αγροτικά στη Δυτικά Ελλάδα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

Επίσης, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία 10 ανδρών, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι μέλη της ίδιας σπείρας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών, ηλικίας από 17 έως και 29 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.....


Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας διέπρατταν τις κλοπές των αγροτικών φορτηγών, έπειτα από «παραγγελίες» που έπαιρναν από κλεπταποδόχους, οι οποίοι τους ζητούσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, συγκεκριμένους τύπους και μάρκες οχημάτων.

Στη συνέχεια, οι δράστες οδηγούσαν τα κλεμμένα φορτηγά σε αυτοσχέδια συνεργεία, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν, τα έβαφαν σε διαφορετικό χρώμα και τα πουλούσαν ως ανταλλακτικά, είτε τα πουλούσαν ολόκληρα.
Μάλιστα, σε μια από τις περιπτώσεις, οι δράστες αφού έκλεψαν φορτηγό στη Γαστούνη, πήγαν σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή, έσπασαν την πρόσοψη του καταστήματος με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή Αμαλιάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες από ΕΛ.ΑΣ.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο