Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Λιμνοθάλλαζα Μεσολόγγι: Ομερτά για το έγκλημα στο Εθνικό Πάρκο

         Μέσω της σιωπής τοπικοί φορείς, σύλλογοι, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια αλλά και μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν να αφήσουν το ζήτημα των Βιορευστών να ξεχαστεί και να προχωρήσει το έγκλημα στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού.
     Ωστόσο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την κατάσταση σχετικά με το ζήτημα της Καύσης Βιορευστών στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου Αιτωλικού........



    Μετά από έναν και πλέον χρόνο πιέσεων και κινητοποιήσεων, ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος στις 6 Μαρτίου έστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη στο οποίο εκφράζει την άποψη πως πρέπει να ανακληθούν οι άδειες των εταιρειών. Με μία πρωτοφανή απαξίωση του εγγράφου αυτού, η Αποκεντρωμένη δεν προχώρησε σε ΚΑΜΙΑ ενέργεια. Μόνο αφού πάλι τους ρωτήσαμε με έγγραφο απάντησαν ότι περιμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων “κατά των εταιρειών’’. Πρόκειται για μια απαράδεκτη δικαιολογία, στα πλαίσια μιας ξεκάθαρης προσπάθειας να κερδηθεί χρόνος υπέρ των εταιρειών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δικαστική ενέργεια κατά των εταιρειών. Το μόνο δικαστήριο που εκκρεμεί στρέφεται κατά των ενεργειών της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
          ​Από την άλλη, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να πανηγυρίσει με το έγγραφο του υπουργού στα χέρια, καθησυχάζοντας τους πάντες και μιλώντας για πολιτική βούληση που στηρίζει τους αγώνες των πολιτών. Στην πραγματικότητα όμως δεν έγινε τίποτα απολύτως και το έγκλημα συνεχίζεται ενώ η κοινωνία αδρανεί μετά τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Κάθε υγιής δύναμη του τόπου οφείλει να πάρει θέση γι’ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. Η σιωπή ευνοεί μονάχα αυτούς που υπέγραψαν τις παράτυπες μελέτες και αυτούς που δεν σταματούν το σκάνδαλο αδειοδότησης Μονάδων Βιορευστών εντός του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους ατομικά συμφέροντα εις βάρος του συλλογικού καλού. Φαίνεται ότι η περιοχή μας έχει γίνει στόχος “επενδυτών” που η μοναδική τους έγνοια είναι να καρπωθούν τα κέρδη αφήνοντας σε εμάς τις ζημιές. Ήδη και σε άλλες περιοχές ξεσηκώνεται κύμα διαμαρτυρίας.
        Δική μας υποχρέωση είναι να βάλουμε ταφόπλακα στα σχέδια μετατροπής του Εθνικού Πάρκου σε βιομηχανική ζώνη.
         ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο