Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Γαλούνης: Επιτυχία όλων το δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Μύτικα

         Την Πέμπτη 19/07/2018 δημοπρατείται το έργο της «Ανέγερσης Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 3.336.910€. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης μίλησε για το θέμα στον «ΑΕΡΑΣ FM» και το Δημήτρη Παπαδάκη.
   
                Την ορολογία του Πρωθυπουργού χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Ξηρομέρου για να τονίσει πως ένα αίτημα της περιοχής του Μύτικα χρειάστηκε πάρα πολλά χρόνια για να αρχίσει να υλοποιείται. «Ήταν ένα αίτημα που ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως για να υπάρξει σήμερα αυτό το θετικό αποτέλεσμα συνέδραμαν και η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή.............



          Σημείωσε μάλιστα πως η υλοποίηση αυτού του έργου είναι επιτυχία όλων και δήλωσε εμφατικά πως «ό,τι και κάνει μία δημοτική αρχή, αν δεν επενδύσει στην παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι καταδικασμένη να αποτύχει».
           Ο Ερ. Γαλούνης παραδέχθηκε την καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου, που είχε ενταχθεί εδώ και πολύ καιρό στο ΕΣΠΑ, την αιτιολόγησε όμως στις δυσλειτουργίες που προκάλεσε ο νόμος 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις. «Με το νόμο 4412 υπήρχαν δυσκολίες τεχνικές που όλοι οι δήμοι αντιμετώπισαν. Προβλήματα με τη συγκρότηση των επιτροπών και κάποιες άλλες ατέλειες. Και με κάποιες διευκρινιστικές εγκυκλίους επιλύθηκαν οι δυσλειτουργίες του νόμου» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ξηρομέρου και πρόσθεσε «καθυστερήσαμε μεν 5-6 μήνες, αλλά περιμέναμε τόσα χρόνια για να ενταχθεί το σχολείο και πλέον κοιτάζουμε μπροστά, γιατί δεδομένο είναι τώρα ότι το έργο δημοπρατείται στις 19 Ιουλίου». 
               Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερ. Γαλούνης εξήγησε πως το δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Μύτικα είναι ένα από τέσσερα σχολεία που εντάχθηκαν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και διευκρίνισε πως το αντίστοιχο έργο στο Θέρμο πρόλαβε να δημοπρατηθεί με τον προηγούμενο νόμο και ήδη εκτελείται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερ. Γαλούνης στον «ΑΕΡΑΣ FM 99,5″


Πηγη: http://www.agrinioculture.gr/


2 σχόλια:

  1. Αργήσε και άλλαξε και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας .....έγινε προισταμενη.....μόνο έτσι θα γινόταν το έργο καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη αλήθεια που ακουγεται εδω και 4 χρονια απο το στομα του Γαλούνη
    μας ειχε φλουμωσει στα ψεματα για να παιρνει ψηφουλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο