Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Ευτυχώς που στην Δημόσια Υγεία υπάρχουν Λαμπροί Επιστήμονες με ξεχωριστή Ανθρωπιά όπως ο κ. Κωνσταντίνος Θωμόπουλος, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών!!!!

Ευτυχώς που στην Δημόσια Υγεία υπάρχουν Λαμπροί Επιστήμονες με ξεχωριστή Ανθρωπιά και Υψηλό αίσθημα καθήκοντος όπως ο Καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κύριος Κωνσταντίνος Θωμόπουλος .!!!!

Του Παναγιώτη Στάϊκου

           Στις 7/6/2018 έρχεται στο ιατρείο μου μια ασθενής από κοντινό χωριό με κωλικό χοληφόρων.  Από το ιστορικό της, είχε αφαιρέσει την χοληδόχο κύστη πριν από 14 χρόνια.
         Κάνοντας όμως τον υπέρηχο διαπίστωσα, ότι είχα μεγάλη διάταση του χοληδόχου πόρου, ο οποίος  πρέπει να έχει εύρος λιγότερο από 8 χιλιοστά και είχε εύρος 15,1 χιλιοστά.
        Αφού της έκανα ισχυρό αναλγητικό  και αντιμετώπισα τον πόνο, της συνέστησα να πάει σε συναδέλφους στο Κέντρο Υγείας για να της γράψουν μια μαγνητική τομογραφία άνω κοιλίας και χοληφόρων, αφού σε εμάς τους Ιδιώτες ο ΕΟΠΥΥ βάζει περιορισμούς, αφού η εξέταση αυτή είναι υψηλού κόστους (περίπου 250 ευρώ) και να φροντίσει να πάει σε Γαστρεντερολογική κλινική για να της αφαιρεθούν οι λίθοι που θα υπήρχαν στον χοληδόχο πόρο, γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος να πάθει Παγκρεατίτιδα, με κίνδυνο για την ζωή της..............



     Πράγματι  την άλλη ημέρα πήγε στο Κέντρο Υγείας Αστακού όπου ή εξαίρετη συνάδερφος κυρία Χαρά Γκάτση της έγραψε την μαγνητική και η ασθενής έκλεισε το συντομότερο  ραντεβού που βρήκε στο Αγρίνιο, όπου πήγε με TAXI της περιοχής.
    Όταν η ασθενής επέστρεψε από το Αγρίνιο με το αποτέλεσμα της Μαγνητικής Τομογραφίας η όποια συμφωνούσε πλήρως με τα δικά μου ευρήματα στο Υπερηχογράφημα, επικοινώνησα με την συνάδελφο  κυρία Γκάτση, την οποία παρακάλεσα να φροντίσει για να κλειστεί άμεσα το ραντεβού με τους Γαστρεντερολόγους.
          Πράγματι η κυρία Γκάτση έκανε το πάν, γνωρίζοντας  και εκείνη πως αυτή η γυναίκα κουβαλάει και μια τραγική ιστορία, αφού έχει να φροντίσει τρία άτομα στην οικογένεια με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και στην οικογένεια αυτή έχουν πεθάνει σε ηλικία 19 και 29  ετών με τραγικό τρόπο.
        Έτσι λοιπόν μετά από τις δικές της ενέργειες η γυναίκα αυτή πήγε πάλι με TAXI ΣΕ Νοσοκομείο του Νομού μας, όπου μέχρι χθες όμως δεν είχε γίνει τίποτα .
        Χθες το σούρουπο η ασθενής αυτή με αναζήτησε, αφού δεν κάνω απογευματινό ιατρείο, γιατί είχε ισχυρότατο κωλικό χοληφόρων, όπου της έκανα μια Amp Pethidine 100 (είναι σαν μορφίνη)  και πήρα αμέσως το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (διότι αυτό εφημέρευε), όπου μια ευγενέστατη κυρία που ήταν στο Τηλεφωνικό Κέντρο η κυρία Κωνσταντίνα Τσέντζιου (η οποία μου είπε ότι είναι Νοσηλεύτρια) και μου έδωσε το τηλέφωνο του εφημερεύοντα Γαστρεντερολόγου κυρίου  Σπυρόπουλου Σπύρου, οποίος με πολύ ευγένεια μου είπε πως η ercp (είναι η μέθοδος όπου ο Γαστρεντερολόγος με ειδικό  γαστροσκόποιο περνάει το στομάχι και όταν μπει στο λεπτό έντερο   το γυρίζει προς το σωληνάκι της χολής και με μία δαγκάνα που έχει τραβάει τις πέτρες , χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει την κοιλιά και να τις αφαιρέσει  χειρουργικά) γίνεται μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δίνοντας μου το κινητό του Καθηγητή Γαστρεντερολογίας του Παν. Νοσοκ. Πατρών κυρίου Κωνσταντίνου Θωμόπουλου, ο οποίος  χωρίς να γνωρίζει το τηλέφωνο από το οποίο τον καλούσα, το σήκωσε αμέσως και αφού τον ενημέρωσα για την σοβαρότητα και την ανθρώπινη ιδιαιτερότητα του περιστατικού, μου ζήτησε να του πω, αν παίρνει αντιπηκτικά χάπια και όταν εγώ του είπα, πως δεν παίρνει τέτοια φάρμακα, μου είπε αμέσως: Αύριο στις 10 το πρωί να βρίσκεται στον 5ο όροφο .
       Φρόντισα να βρω τον οδηγό TAXI  για να είναι ενήμερος τι έπρεπε να κάνει.
        Στην 1 το μεσημέρι ο Καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Θωμόπουλος είχε αφαιρέσει από τον χοληδόχο πόρο της (3) πέτρες και εάν δεν υπάρξει καμιά επιπλοκή η γυναίκα αυτή σε δύο ημέρες θα βρίσκεται στο σπίτι της.
          Πριν από λίγο  ευχαρίστησα θερμά τον Καθηγητή κύριο Κωνσταντίνο Θωμόπουλο, ο οποίος κοσμεί την Ιατρική Κοινότητα  και την Δημόσια Υγεία (και όχι όπως  κάποιοι ψευτομποξέρ ) και του είπα πως θα χαρώ να τον φιλοξενήσω στον Αστακό.
        Ο κύριος Μιλτιάδης Ζαμπάρας Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, έχει να πει τίποτα για την Υγειονομική Εγκατάλειψη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας;;;;;;!!!!!!
Μαζί κύριε Ζαμπάρα θα τα πούμε σύντομα.

Αστακός 29/6/2018
Παναγιώτης Στάικος

Υ.Γ
Λυπάμαι που δεν έχω κάποια φωτογραφία του Καθηγητή κύριου Κωνσταντίνου Θωμόπουλου, γιατί τέτοιους ανθρώπου πρέπει να τους βλέπει και να τους θαυμάζει η Κοινωνία.!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο