Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες φωτογραφίες στην ιστορία των Μουντιάλ

    Μέσα στον γενικό πανζουρλισμό, φυσικά, την παράσταση κλέβει η γυναίκα στο κέντρο της φωτογραφίας που εκτονώνει τα συναισθήματά της την ώρα που θηλάζει το μωρό της...

          Η εικόνα που τράβηξε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα Αργεντινή - Νιγηρία ο (επίσης Αργεντινός) φωτογράφος Hernan Zenteno στην πλατεία Σαν Μαρτίν του Μπουένος Άιρες για λογαριασμό της εφημερίδας La Nacion, κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου για έναν πολύ απλό λόγο: γιατί συνοψίζει τα συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να σου προκαλέσει. 
           Χθες, χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης στήθηκαν μπροστά στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στην πλατεία της αργεντίνικης πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελευταία ευκαιρία της εθνικής τους ομάδας να προκριθεί στη φάση των 16...............



    Στα 90' λεπτά του αγώνα, η συναισθηματική εναλλαγή θύμιζε περισσότερο συναισθηματικό ρόλερ κόστερ. 
        Από την έκρηξη χαράς που προκάλεσε το 1-0 του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, του Μέσι, μέχρι την απογοήτευση για την ισοφάριση του Μόουζες και από την αγωνία για της χαμένες ευκαιρίες της Νιγηρίας στην απόλυτη λύτρωση με το γκολ του Ρόχο. 
    Το ποδόσφαιρο είναι μία πηγή συναισθημάτων, αλλά για έναν λαό όπως οι Αργεντινοί, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. 
      Μέσα στον γενικό πανζουρλισμό, φυσικά, την παράσταση κλέβει η γυναίκα στο κέντρο της φωτογραφίας που εκτονώνει τα συναισθήματά της την ώρα που θηλάζει το μωρό της. 
       Στις υπόλοιπες φωτογραφίες που ανέβασε ο Ζenteno στο Twitter μπορείτε να δείτε κι άλλες φωτογραφίες που δείχνουν ακριβώς αυτή την εναλλαγή των συναισθημάτων. 
        Για τους εκατομμύρια Αργεντινούς, το σφύριγμα της λήξης τους έκανε να πιστεύουν, έστω και για λίγα λεπτά, ότι ο κόσμος έγινε λίγο καλύτερος. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο