Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Λάρισα: Έτσι έπαιρνε επί τρία χρόνια τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του

Η μια μετά την άλλη φτάνουν στα δικαστικά έδρανα οι περιπτώσεις παιδιών που βάζουν στην τσέπη τις συντάξεις των αποθανόντων γονέων τους, αφού δεν δηλώνουν τον θάνατό τους. Τελευταίος, κάθισε στο «σκαμνί» ένας 52χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος άκουσε την «καμπάνα» του δικαστηρίου.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου απεβίωσε το 2008, αλλά ο ίδιος απέφυγε να δηλώσει τον θάνατό του στους αρμόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να διακοπεί η παροχή της σύνταξης. Έτσι, εισέπραττε παράνομα την σύνταξη επί τρία ολόκληρα χρόνια, ώσπου τελικά έγινε αντιληπτός από τους ελέγχους που ακολούθησαν και κινήθηκαν σε βάρος του οι σχετικές νομικές διαδικασίες.
Ο 52χρονος βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι υφάρπαξε συνολικό ποσό ύψους 55.000 ευρώ. Όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο της Λάρισας τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και, εκτός αυτού, θα πρέπει να επιστρέψει στο ΙΚΑ τα χρήματα που εισέπραττε παράνομα.
 http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο