Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Η εορτή του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου στην Τρύφου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)



            Και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας το διήμερο 22-23 Ιουνίου τίμησε την μνήμη του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου. 
     Ο φετινός εορτασμός όμως, πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου (Δ. Ακτίου –Βόνιτσας), λόγω καταστροφής του δρόμου και αδυναμίας προσβάσεως στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο  που ασκήτεψε ο Άγιός μας. Εκεί είναι και ο τάφος του Αγίου......


      Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.  Το  πρωί του Σαββάτου 23 Ιουνίου τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουγούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά.

 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Άγιος Βάρβαρος, παρόλο διώκτης και ληστής γνώρισε τον Χριστό. Και μείς από βρέφους χριστιανοί ορθόδοξοι, οφείλουμε να γνωρίσουμε αληθινά τον Χριστό, διότι δεν τον γνωρίζουμε. Θα τον γνωρίσουμε όταν το βάπτισμά μας, το διατηρούμε καθαρό και ζούμε ντυμένοι με τον Χριστό, όταν πιστεύουμε ακράδαντα στον Χριστό, όταν ζούμε αληθινά μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, την λατρεία, την μυστηριακή ζωή, την μετάνοια. Θα τον γνωρίσουμε όταν μελετάμε το λόγο του Θεού καθημερινά και όταν μάθουμε να αγαπούμε τον συνάνθρωπο. Έτσι η καρδιά μας θα καθαρθεί, θα χαριτωθεί και θα μπορούμε να γνωρίσουμε αληθινά τον Κύριο για να φθάσουμε τελικά στον αγιασμό…».




http://sinidisi.gr/

1 σχόλιο:

  1. Βοήθειά μας ο Άγιος Βάρβαρος, να διαλύσει όλα τα προβλήματα και να διώξει τις σκιές απ΄τις ζωές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο