Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΚΕΑ: «Απρόσκλητες» επισκέψεις και επιστροφή στα θρανία για να μην χαθεί το επίδομα

Ανατροπές φέρνει η νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας για αλλαγές στις υποχρεώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ. Όπως προβλέπεται ορισμένοι χιλιάδες δικαιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία ενώ έχουν συμπληρώσει τα 45 έτη αλλά επίσης μπορεί να δέχονται και «απρόσκλητες» επισκέψεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση ειδικά οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών και σε εσπερινά γυμνάσια.
Αποτέλεσμα της παραπάνω προϋπόθεσης της απόφασης για το ΚΕΑ είναι η επιστροφή των δικαιούχων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στα θρανία, αφού για να συνεχίσουν να παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποχρέωση αυτή.
Όσο αφορά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις οι υπηρεσίες θα μπορούν να διενεργούν κοινωνική έρευνα με κατ’ οίκον επισκέψεις από αρμόδιους υπαλλήλους των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού. Έτσι όσοι έχοντες που απλά αποκρίπτουν εισοδήματα αλλά απολαμβάνουν πλούτη θα πρέπει να έχουν υπόψιν ότι μπορεί αν δεχτούν «απρόσκλητες» επισκέψεις.
Όσο αφορά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις οι δικαιούχοι θα πρέπει να εγγράφονται, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο Μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους, - να ανανεώνουν την κατάσταση ανεργίας τους, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο του Ο.Α.Ε.Δ., - υπό την επιφύλαξη λόγων ανωτέρας βίας, να επισκέπτονται όποτε κληθούν, σε προκαθορισμένη από τον Ο.Α.Ε.Δ. ημερομηνία, τα Κ.Π.Α.2 που εξυπηρετούν το Δήμο διαμονής τους και να συνεργάζονται με τους εργασιακούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης προσέγγισης, - να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο του Ο.Α.Ε.Δ., ή τη συμμετοχή σε κάθε δράση προώθησης στην εργασία, όπως δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής και επιχειρηματικότητας.
Τέλος εφόσον εργάζονται οφείλουν να μην παραιτούνται εκούσια και αναιτιολόγητα από την εργασία τους.
https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο