Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Να υποβάλλει την παραίτηση του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Τσακάλης

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
     Προς: τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μπαλατσούρα, τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρίες και Κύριοι, 
    Ο  Αντιδήμαρχος κ. Τσακάλης Νικόλαος πρέπει να υποβάλλει, αν δεν έχει υποβάλλει  την παραίτηση του. 
       Διαφορετικά ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης  οφείλει να τον αντικαταστήσει αμέσως.

Οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
1)-Είχε κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές του Μάη του 2014.
2)-Ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχε σε όλες της αποφάσεις της που αφορούσαν τα καύσιμα και λιπαντικά και ταυτόχρονα η εταιρεία άμεσων συμφερόντων του ήταν προμηθευτής του Δήμου με απευθείας ανάθεση.
3)-Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου  με αριθμό πρωτ 14233 με ημερ 1/9/2014 (ΑΔΑ :77 Η8Ω6Ζ-ΦΩΓ) ορίστηκε Αντιδήμαρχος από τον κ. Αποστολάκη. 
    Ανάμεσα στις άλλες αρμοδιότητες του κ. Τσακάλη  στη σελίδα 6 ( έξι) έχουμε:
Αρμοδιότητα για όλο το Δήμο
χ.  Η ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας των προμηθειών του δήμου και της αποθήκης υλικών.
     Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα η εταιρεία άμεσων συμφερόντων του ακόμη και σήμερα είναι με απευθείας ανάθεση προμηθευτής του Δήμου.
  Αυτό είναι πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτο!!!

     Αν μέχρι την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Δευτέρα 27-4-2015 ο κ. Αποστολάκης δεν έχει αντικαταστήσει τον κ. Τσακάλη, καλώ σύσσωμη  την αντιπολίτευση να κάνει χρήση της παραγράφου 2 του άρθρου 67 , του νόμου 3852 (γνωστός ως πρόγραμμα για το Καλλικράτη>> και να θέσει εκτός ημερησίας διάταξης θέμα:
<<Παραίτηση του Αντιδημάρχου  κ. Τσακάλη και άμεση αντικατάσταση του>.....



       Επισκέφθηκα το Δημαρχείο και ενημέρωσα προφορικά τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της οικονομικής υπηρεσίας ότι ο κ. Τσακάλης δεν μπορεί να είναι πλέον Αντιδήμαρχος. Το έπραξα γιατί ενώ έτσι έχουν τα πράγματα κόπηκαν εντάλματα πληρωμής της εταιρείας συμφερόντων και του κ Τσακάλη που φέρουν  και την υπογραφή τους.

     Πιστός στις δεσμεύσεις απέναντι στους Δημότες έπραξα το καθήκον μου.
       Αν ο Αντιδήμαρχος κ. Τσακάλης είναι στη θέση του στις 28-4-2015, τότε η άμεση προσφυγή   μου στα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας είναι μονόδρομος.

     Βέβαια την υπόθεση την έχω στείλει για έλεγχο εκεί που πρέπει.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
      Την Τετάρτη 22-4-2015 πήγα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σώζο (υπεύθυνο ύδρευσης) και του έδειξα ότι :
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ Η ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ αναπνοής από τη Πογωνιά και εκεί σταματάει. Τον ρώτησα αν το γνώριζε και μου απάντησε αρνητικά.

-Αντιδήμαρχος που εκλέχτηκε στη ΔΕ Παλαίρου υπάρχει;
-Δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν στη ΔΕ Παλαίρου υπάρχουν;
-Πρόεδρος και τοπικό συμβούλιο Πογωνιάς- Στενού υπάρχουν;

Δήμαρχε κ Αποστολάκη έχετε το λόγο, πάρτε πρωτοβουλίες.

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα επιτρέψτε να μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο το 2015; Τι κακό κάναμε σαν τοπική κοινότητα;
Θεωρώ να κατανοήσετε έστω και τώρα το δίκιο μας και το θυμό μας.

     Την Πέμπτη 23-4-2015 στη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς Στενού πρότεινα την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης στη Πογωνιά  με θέμα :
<<Υδροδότηση Πογωνιάς- Στενού και της ευρυτέρας περιοχής>>.

Την παρούσα ανοιχτή επιστολή την έστειλα ηλεκτρονικά στο Δημαρχείο.

13 σχόλια:

  1. Κ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ?ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΤΩΝ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενω απο την αντιπολιτευση να ζητησει την παραιτηση του και να το απαιτησει η παραταξη του Φερεντινου,αλλιως ειστε συννενοχοι στην ιστορια αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ενα απο τα μεγαλυτερα σκάνδαλα..
    Εν κατακλείδι, θα γίνει σύντομα το βατερλώ της δημοτικής αρχής γιατι θα προκύψουν τεραστιες ευθύνες...
    Να δώσουμε συγχαρητήρια στον Τριαντακωνσταντή για την εντιμότητα του και τον αγώνα που κάνει για την διαφάνεια στο δήμο ακτιου βόνιτσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να στείλει κλιμάκιο οικονομικών ελεγκτών ώστε να εξετάσει τα πεπραγμένα του ΤΣΑΚΑΛΗ και των συν αυτώ. Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό κύριε δήμαρχε σε ένα δήμο με χρέη και πολλές άλλες κατεπείγουσες προτεραιότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παράταξη ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ για μία ισχυρή και δυναμική πολιτική παρουσία πρέπει να αφήσει τον παρατεταμένο λήθαργο και να ζητήσει την παραίτηση του αντιδημαρχου ΤΣΑΚΑΛΗ.
    Εκτος και αν σας εχει στο χερι και σας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ο άλλος κύριος που πήρε 1000 ψήφους δεν γνωρίζει τίποτα,θέλει να γίνει και δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Κώστα μπράβο όλλα στη φόρα,η αντιπολίτευση κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν υπαρχει ιχνος ηθικης κυριε Τσακαλη πανω σας πρεπει να παραιτηθειτε. Ο δημος δεν ειναι τσιφλικι κανενος.. Κυριε Τριαντακωσταντη μπραβο , σημερα εισαι εσυ αυριο θα ειμαστε περισσοτεροι.Καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν εχασε κανενας το φιλοτιμο του να το βρουν αυτοι.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλα μπραβο στον Κ. Τριαντακωσταντη.Ειναι φανερο οτι ειναι ενας σπουδαγμενος και τιμιος ανθρωπος.Σε αντιθεση με ατομα της διοικησης του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. < Πολλα μπραβο στον Κυριο Τριαντακωσταντη.Ειναι φανερη η μορφωσης του και το θαρρος του.Σε αντιθεση με ατομα της διοικησεως που δεν εχουν ιχνος μορφωσης και εχουν θρασος.. >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλα μπραβο στον Κυριο Τριαντακωσταντη.Ειναι φανερη η μορφωσης του και το θαρρος του.Σε αντιθεση με ατομα της διοικησεως που δεν εχουν ιχνος μορφωσης και εχουν θρασος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο