Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Παρέμβαση του Φαίδωνα Στράτου (πεθερού του Βαρουφάκη) - Οι... συμβουλές στον Τσίπρα

         Νέα παρέμβαση και συμβουλές στον Αλέξη Τσίπρα δίνει ο Φαίδων Στράτος, ο πατέρας της Δανάης Στράτου και πεθερός του σημερινού Υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης της βιομηχανίας βάμβακος «Πειραϊκή- Πατραϊκή» και ιδρυτικό μέλος της ΝΔ.
     Με επιστολή του στην Καθημερινή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και συμβουλεύοντάς τον να «μην υιοθετούνται ξεπερασμένες ιδεοληψίες μιας μειοψηφίας».
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

       «Κατά τις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επέτυχε όντως μια θεαματική πρωτιά. Ο ελληνικός λαός, λόγω της επίπονης κρίσης και συγχρόνως λόγω των διαφόρων αστοχιών προηγούμενων κυβερνήσεων, απαιτούσε αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου διακυβέρνησης. Πίσω όμως από την απαίτηση αυτή –όπως υποδεικνύεται από τις διάφορες δημοσκοπήσεις– έθετε και ορισμένες προϋποθέσεις: πρωτίστως τη μη απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια (ακόμη και από το ευρώ)........



     Συγχρόνως, όμως, με το βασικό αίτημα της αλλαγής στη διαχείριση των κοινών, αποβλέπαμε όλοι στην περαιτέρω προώθηση της όποιας ανάπτυξης είχε ξεκινήσει και ιδίως στη γρήγορη απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις που είχαν καταπατήσει το επίπεδο της διαβίωσης και το αίσθημα της ανεξαρτησίας μας.
     Και για μεν τις σχέσεις μας με την Ευρώπη η νέα κυβέρνηση παραμένει – ας ελπίσουμε μέχρι τέλους– στην επιθυμητή γραμμή. Ως προς άλλα, όμως, κεφάλαια, παραμένουν νομίζω στην αντίληψη των περισσοτέρων σημαντικές επιφυλάξεις. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να μην υπολογίζει τόσο στο αριθμητικό αποτέλεσμα των εκλογών – που πάντως δεν ήταν τέτοιο που να της εξασφαλίζει λευκή επιταγή, εφόσον μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συμμαχήσει με ένα κόμμα απολύτως αντίθετης ιδεολογίας. Σκοπός είναι να αλλάξει νοοτροπία, αλλά προς το ορθότερον και όχι να υιοθετούνται ξεπερασμένες ιδεοληψίες μιας μειοψηφίας, τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και πολύ περισσότερο του συνολικού πληθυσμού.
      Σημαντικότερο ασφαλώς παράδειγμα, η πλήρης ανατροπή που έγινε στα θέματα της Παιδείας. Θα έπρεπε εδώ η κυβέρνηση, αντί να αποβλέπει σε βραχυχρόνια και λαϊκίστικα οφέλη, να στοχεύει σε μια πολύ πιο μακροχρόνια προοπτική. Και αυτό γιατί η Παιδεία καθορίζει αποφασιστικά το μέλλον της χώρας μας. Τι μπορούμε τώρα να περιμένουμε από τις επόμενες γενεές, εφόσον διαπαιδαγωγηθούν μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αναρχίας, αναξιοκρατίας και επιβολής ξένων προς τη μάθηση μειοψηφιών, που απομακρύνουν τους νέους μας από την αληθινή μάθηση και την επιστημονική τελειότητα; Πώς θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες γενεές των πολύ καλύτερα καταρτισμένων νέων της Ευρώπης και άλλων χωρών; Eνα νέο κύμα φυγής τους από την Ελλάδα (και μάλιστα των καλύτερων) είναι εξασφαλισμένο!
      Σκοπός, γενικότερα, δεν είναι να ανατραπούν τα όποια καλώς έχοντα (και ασφαλώς η Παιδεία κάθε άλλο παρά είχε φθάσει το τέλειο), αλλά ήταν να συμπληρωθούν ή να διορθωθούν προς μία σωστή και βιώσιμη κατεύθυνση. Eνα απαράδεκτο και αδιανόητο παράδειγμα της επικρατούσας νοοτροπίας είναι το να θεωρηθεί κατάληψη του ΕΚΠΑ η επέμβαση της αστυνομίας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του και όχι η όντως κατάληψη από ασχέτους από τη μάθηση αντικαθεστωτικούς! Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπήρξε σαφής, δικαιολογημένη και πειστική.
     Ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να γράψει Ιστορία εάν κατόρθωνε να απαλλαγεί από τα διάφορα βάρη, ανθρώπων ιδίως, προσκολλημένων σε ένα αποτυχημένο παρελθόν και σε μια νοοτροπία που αγγίζει το παράλογο. Θα έβαζε έτσι την Ελλάδα σε μια υγιή αναπτυξιακή τροχιά και θα αποκαθιστούσε αληθινά και όχι με λόγια την υπερηφάνειά μας.
ΦΑΙΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΣ»

http://www.imerisia.gr/

1 σχόλιο:

  1. Σε σημερινή δημοσκόπιση το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη. Η πρώτη φορά αριστερά ξεφουσκώνει όπως φουσκωσε και θα παει στο 4% που ειναι το φυσικο της μέγεθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο