Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αγρίνιο: Ξεκινούν έγκαιρα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι διαβιβαστές, ενώ εξίσου δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
O Δήμος Αγρινίου με επίγνωση της σημασίας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και θεωρώντας το υψηλής προτεραιότητας θέμα αποτιμώντας τα προβλήματα της περυσινής χρονιάς, ολοκληρώνει εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εφαρμογή του. Κάνει γνωστό ότι θα πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα (έναρξη 5 Μαΐου 2015) τους προβλεπόμενους ψεκασμούς στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Αγρινίου, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση τους και την προάσπιση της δημόσιας υγείας......


Η φιλοσοφία της μεθόδου καταπολέμησης στηρίζεται στον συνεχή εντοπισμό, οριοθέτηση και αξιολόγηση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών και στον περιορισμό τους μέσα στο σύνολο των εν δυνάμει βιοτόπων τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγρινίου.

            Η εφαρμογή του προγράμματος περιλαμβάνει:
•           Έλεγχο πιθανών εστιών ανάπτυξης προνυμφών με δειγματοληψίες.
•           Εγκατάσταση και παρακολούθηση παγίδων ακμαίων  κουνουπιών.
•           Τοποθέτηση παγίδων ωοαπόθεσης για τον έλεγχο – καταπολέμηση του ασιατικού κουνουπιού Aedes albopictus.
•           Διενέργεια ψεκασμών εδάφους με προνυμφοκτόνα και εντομοκτόνα σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο.


Η ατομική συμβολή και κατανόηση των πολιτών της σημασίας της καταπολέμησης κουνουπιών είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στη διαχείριση  του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό της ενημέρωσης το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει ετοιμάσει αφίσα με τα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια η οποία θα διανεμηθεί στις Τοπικές Κοινότητες και Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο