Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τραγωδία δίχως τέλος στο Νεπάλ -Ξεπέρασαν τους 1.900 οι νεκροί από τον τρομακτικό σεισμό


Με κάθε μέσο, οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να βρουν επιζώντες μέσα στα ερείπια, μετά από τον τρομακτικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τα πάντα στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.900, ενώ πάνω από 4.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με το ιατρικό προσωπικό να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την απίστευτη τραγωδία.
Η απίστευτης ισχύς δόνηση προκάλεσε χιονοστιβάδα, που σάρωσε μία κατασκήνωση ορειβατών στο Εβερεστ, προκαλώντας περισσότερες απώλειες. Νεκροί υπήρξαν τόσο στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, όπως και στη Ντάκα στο Μπαγκλαντές αλλά και στην Κίνα, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός......
Δειτε φωτο....

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι άνθρωποι στο Κατμαντού παραμένουν τρομοκρατημένοι εξαιτίας των μετασεισμών. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γιατρού από το νοσοκομείο της πόλης, όπου καταφθάνουν συνεχώς τραυματίες, με ασθενοφόρα ή ακόμη και ταξί. «Μετά από κάθε μετασεισμό, οι ασθενείς προσπαθούν να φύγουν τρέχοντας για να σωθούν και δυσκολευόμαστε να τους ελέγξουμε», είπε.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση από όλο τον κόσμο σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Η Ινδία έστειλε αεροπλάνα με σωστικά συνεργεία και προμήθειες, ενώ πρεσβείες στο Νεπάλ διαθέτουν προσωπικό για να βοηθήσουν επίσης. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης, κάτι που ήδη αποφάσισαν οι ΗΠΑ, εγκρίνοντας κονδύλι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.







iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο