Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ν. Μωραΐτης: Χρειάζονται προσλήψεις στο νοσοκομείο Λευκάδας (VIDEO)

Να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας και του Κέντρου Υγείας Βασιλικής ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη βουλή.
Τα στοιχεία που παρουσίασε, αναδεικνύουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, αλλά και το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί. 
Μέσα στο 2014 έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο Λευκάδας 26 γιατροί, ενώ από τις 42 οργανικές θέσεις γιατρών υπηρετούν μόνο 19. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε υγειονομικά υλικά και φάρμακα.....
Εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό έχουν συρρικνωθεί κλινικές όπως η καρδιολογική, η ορθοπεδική η παιδιατρική, ενώ κινδυνεύει ακόμη και η παθολογική.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση μετακινούνται γιατροί από το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, γεγονός που επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, το οποίο καλύπτει όλη τη νότια Λευκάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί στα πλαίσια των γενικότερων προσλήψεων που θα κάνει η κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις, θα γίνονται «μπαλώματα» και αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε ότι αυτές οι προσλήψεις αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς και ότι χρειάζεται μόνιμο προσωπικό και όχι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επισήμανε, επίσης, ότι και η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση γιατί αποδέχεται την πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα. Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκει χρήματα από τα αποθεματικά των φορέων - ενδεχομένως και των νοσοκομείων - για να πληρώσει τους δανειστές, αλλά όχι για τις λαϊκές ανάγκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο