Σάββατο 25 Απριλίου 2015

A ΕΠΣΝΑ: Η ώρα του πρωταθλητή

      Αύριο Κυριακή τελειώνουν τα play offs της Α΄Κατηγορίας της Αιτωλοακαρνανίας και (άνευ σοβαρού απροόπτου) θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα, η οποία και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Αυτό είναι και το ζητούμενο, διότι μπορεί φέτος να υπήρξε η ευτυχής συγκυρία να συμμετέχουν στην Α΄ΕΠΣΝΑ πολύ καλές και ιστορικές ομάδες, ωστόσο ο Νομός στερήθηκε την παρουσία του σε Εθνικό πρωτάθλημα.
      Ισοβαθμίες που να παραπέμψουν σε επαναληπτικούς αγώνες δεν μπορούν να προκύψουν, οπότε μια ομάδα εκ των ΑΕ Μεσολογγίου, Όμηρου Νεοχωρίου, ή Ναυπακτιακού Αστέρα θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και από την 10η Μαΐου θα μπει στα μπαράζ της περιφέρειας με αντιπάλους τον Σκουφά Κομποτίου (Άρτα), τον Αχέρωντα Καναλακίου (Πρέβεζα) και τον Απόλλωνα Ευπαλίου (Φωκίδα).
      Η 6η Αγωνιστική των play offs περιλαμβάνει το ματς στο Μεσολόγγι ανάμεσα σε ΑΕΜ και Όμηρο κι εκείνο στο Δοκίμι μεταξύ Φλόγας Παλαιομάνινας και Ναυπακτιακού Αστέρα. Αμφότερα ξεκινούν την Κυριακή ώρα 5:00 το απόγευμα. 
      Να θυμίσουμε πως η βαθμολογία είναι Όμηρος 14, ΑΕΜ 13, Ναυπακτιακός 13, Φλόγα 4.......



Ο νικητής το «σήκωσε»
     Στο ΔΑΚ Μεσολογγίου η γηπεδούχος ΑΕΜ και ο Όμηρος θα ξέρουν πως όποιος νικήσει θα είναι αυτόματα και ο πρωταθλητής. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να στεφθούν και με ισοπαλία, αρκεί να μην νικήσει ο Ναυπακτιακός την Φλόγα, αλλά τα ματς διεξάγονται την ίδια ώρα και δύσκολα θα έχει προκύψει στο Δοκίμι σκορ που να εξασφαλίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι οι θεατές του αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα ματς με ανεπανάληπτο ενδιαφέρον και αγωνία. Και θα είναι πολλοί, καθώς στο Μεσολόγγι υπάρχει «ξεσηκωμός» στις τάξεις των φιλάθλων της γηπεδούχου, αλλά και από το Νεοχώρι θα μεταβεί πολύς κόσμος στην Ιερή Πόλη. Μάλιστα έχουμε πληροφορίες πως θα είναι εκεί και πολλοί θεατές από γειτονικούς Νομούς, όχι μόνο των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ για την Γ΄Εθνική, μα ακόμα και από την Θεσπρωτία και την Αχαΐα λόγω της σημασίας του αγώνα και της δυναμικότητας των δύο αντιπάλων ομάδων. Το επιθυμητό είναι πλέον η καλή συμπεριφορά όλων των φιλάθλων, αφού το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει.
      Στα αγωνιστικά οι δύο ομάδες παρουσιάζονται έτοιμες για την μεγάλη πρόκληση, η κάθε μία με τα δικά της ατού. Η ΑΕΜ είναι η γηπεδούχος και διαθέτει ορισμένους παίκτες και προπονητή με παραστάσεις από πολύ μεγαλύτερες Κατηγορίες, γεγονός που εκμεταλλεύεται σε μεγάλο βαθμό όλη την σαιζόν. Είναι η ομάδα η οποία μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει στα περισσότερα ματς, ακόμα και κόντρα στην ροή τους. Μια έμπνευση του Βαβάτσικου, ένα γκολ από το πουθενά του Γκάτση ή του Γαβρίνα, μια δουλεμένη φάση, μπορούν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο.
    Ο Όμηρος διαθέτει περισσότερους ισάξιους ποδοσφαιριστές, άρα μεγαλύτερη ισορροπία και συνοχή και «κουβαλάει» τον… θυμό από την περσινή αποτυχημένη προσπάθεια για άνοδο. Φυσικά έχει και η ομάδα του Νεοχωρίου έναν εκ των καλύτερων προπονητών της Αιτωλοακαρνανίας και δύο καθοριστικούς παίκτες. Η ταχύτητα του Λαγού και τα κτυπήματα του Καρύμπα σε στατικές φάσεις κινούνται σε στάνταρς δύο Κατηγοριών παραπάνω.
      Παράλληλα υπάρχουν και τα προβλήματα εκατέρωθεν, ενόψει του καθοριστικού ντέρμπυ. Ειδικά για τον Όμηρο η απουσία του Σαμψώνα λόγω κάρτας αφαιρεί από τον Δημήτρη Θεοδοσίου έναν ρολίστα και παίκτη με πολλά τρεξίματα, που δύσκολα αναπληρώνεται. Γνωστό ότι η ομάδα του Νεοχωρίου δεν έχει πλέον στις τάξεις της τον πολύτιμο Αποστολίδη που αποχώρησε χωρίς εξηγήσεις πριν τα μπαράζ και τους Κώστα και Σίμο Βαλτογιάννη, οι οποίοι σταμάτησαν ο ένας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος κι ο άλλος οικειοθελώς. Ο Αργεντινός Μοράλες, πάντως, προπονείται κανονικά από την Τρίτη και υπολογίζεται.
     Η απουσία του 18χρονου Γιάννη Πασπαλιάρη από τις προπονήσεις (λόγω ασθένειας) υπήρξε σημαντικό πρόβλημα αυτή την εβδομάδα για τους «κανονιέρηδες». Ο Βαβάτσικος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θα τον έχει κανονικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ ο Γαρούφης δεν προπονήθηκε ολοκληρωμένα εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων, ούτε ο Δερβίσης λόγω εξεταστικής περιόδου στην φοίτησή του.
     Στα τρία μέχρι τώρα μεταξύ τους ματς ο Όμηρος προηγείται 2-1 στις νίκες καθώς επικράτησε 0-1 στο Μεσολόγγι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 2-0 στον πρώτο αγώνα των play offs στο Νεοχώρι, όπου όμως στην κανονική διάρκεια είχε κάνει νίκη η ΑΕΜ με 0-2.
Την Κυριακή διαιτητής θα είναι ο Διώτης, με βοηθούς Κωσταρά και Ζυγούρη.

Καθόλου αδιάφοροι
    Η Φλόγας Παλαιομάνινας έχει χάσει το «τραίνο» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν κάνει καθόλου πιο εύκολο το έργο του Ναυπακτιακού Αστέρα. Οι νεοφώτιστοι έχουν τα παράπονά του από τα ματς στη Ναύπακτο, όπου έφυγαν με το 0-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έχασαν 2-1 στον πρώτο αγώνα των play offs, με άδικες διαιτητικές αποφάσεις.
     Παράλληλα θέλουν την ρεβάνς για την ήττα στο ίδιο γήπεδο (στο Δοκίμι) καθώς για την 2η Αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρά την ανωτερότητά τους, είχαν χάσει 0-1 και τους… κόπηκαν τα φτερά. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο η απουσία βαθμολογικού κινήτρου μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες της Φλόγας, αν και πολλοί απ’ αυτούς δεν το κρύβουν ότι περιμένουν το ματς με ανυπομονησία.
       Πέρα από τις συνθήκες για την ομάδα της Παλαιομάνινας, «λόγο» – και μάλιστα σοβαρό – έχει και ο Αστέρας. Ομάδα με πολύ καλά τρεξίματα, με την φιλοδοξία να ξεχειλίζει και με λιγότερο άγχος από τους δύο άλλους διεκδικητές. Το μειονέκτημα για την ομάδα του Γιάννη Πανουργιά είναι πως δεν εξαρτάται μόνον από το δικό της αποτέλεσμα, αφού κι αν κερδίσει απαραίτητη προϋπόθεση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι η ισοπαλία ΑΕΜ και Ομήρου στο Μεσολόγγι.
     Προβλήματα απουσιών δεν φαίνεται να υπάρχουν στην ομάδα της Ναυπάκτου, ενώ σε κείνη της Παλαιομάνινας το ρόστερ έχει μικρύνει αισθητά. Πάντως επανέρχεται από τιμωρία ο Καντάνης, ο Μικελάτος (που μπήκε ως αλλαγή στο Νεοχώρι) έκανε θεραπείες λόγω ενός προβλήματος στο πόδι και δηλώνει διατεθειμένος να παίξει ακόμα και.. κουτσός, ο Χονδρογιάννης είναι πια υγειής μετά τον τραυματισμό στο Μεσολόγγι, ενώ ο Ξευγένης δεν θεωρείται έτοιμος να αγωνιστεί σε όλο το ματς.
Την αναμέτρηση «σφυρίζει» ο Κέκκελος και βοηθοί του θα είναι ο Χουλιάρας με τον Σπυριδόπουλο.

Γιώργος Παπαϊωάννου
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο