Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων της επαρχιακής οδού Πλατυγιαλίου με την Ιονία Οδό

ΨΗΦΙΣΜΑ

       Το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, με την αριθ. 70/ 24.04.2015 Απόφαση του εκφράζει  την έντονη διαμαρτυρία  του για  την απαράδεκτη  κατάσταση  που έχει δημιουργηθεί   στην επαρχιακή  οδό Μεσολογγίου-Αστακού, κατά  την εκτέλεση  του έργου   «Σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Αστακό: Tμήμα κόμβος Πλατυγιαλίου –Ι.Κ. Αγ. Δημητρίου» από την εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ ».
       Συγκεκριμένα,  η εν λόγω  εταιρία   κατά  την εκτέλεση του  παραπάνω έργου, προέβη  από   το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014  στην αποξήλωση του  ασφάλτινου οδοστρώματος  της  παραπάνω   οδού  σε μήκος  3 χιλιομέτρων περίπου, χωρίς μέχρι  σήμερα  και παρά  την πάροδο  τόσο μεγάλου  χρονικού  διαστήματος, να έχει προβεί   στην αποκατάστασή  του , αλλά  και χωρίς   να είναι γνωστό,  πότε  τελικά  θα ολοκληρωθούν  οι εργασίες  επανασφαλτόστρωσής  του,   με αποτέλεσμα   να καθίσταται δυσχερής η κυκλοφορία   χιλιάδων αυτοκινήτων που  κινούνται καθημερινά  προς  και από  τον Αστακό, είτε  λόγω των λασπόνερων   σε περίπτωση βροχόπτωσης,   είτε  λόγω  της   σκόνης  που  προκαλείται   σε περίπτωση   καλοκαιρίας.............

 
     Το πρόβλημα  δε   θα είναι εντονότερο, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού  και  της  τουριστικής περιόδου που  θα  έχει  ως αποτέλεσμα την   ταλαιπωρία των επισκεπτών  στους  παραθαλάσσιους  προορισμούς του  Δήμου  μας   και  συνακόλουθα   τη μείωση  της τουριστικής  κίνησης  και κάθε παραγωγικής διαδικασίας  σ΄ αυτόν.

    Καλούμε   την παραπάνω ανάδοχο  εταιρία   κατασκευής του  έργου,  καθώς  και  τη Γεν. Γραμματεία Υποδομών -Γεν.Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών , ΕΥΔΕ-Κ.Σ.Σ.Υ , ΤΚΕ Πρέβεζας, του  Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας  και Τουρισμού, επιβλέπουσα υπηρεσία  αυτού ,να  προβούν   σε  κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια   για  την άμεση  ασφαλτόστρωση  του  παραπάνω  τμήματος   της  παραπάνω  επαρχιακής οδού Μεσολογγίου-Αστακού .
     Ο Δήμος Ξηρομέρου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ομαλή κυκλοφορία των πολιτών.

ΠΡΟΣ
Α.Τον  Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Β.Τους Βουλευτές του Νομού μας
Γ.τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Δ.Τον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι.Π. Μεσολογγίου 
Ε.Την Γενική Γραμματεία Υποδομών -Γεν. Δνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, ΕΥΔΕ-Κ.Σ.Σ.Υ,
ΤΚΕ Πρέβεζας, του  Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών , Ναυτιλίας  και Τουρισμού.
ΣΤ.Την εταιρία με  την επωνυμία  «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ   ΑΤΕ».

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ.ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο , που έδρασαν τόσο γρήγορα στην επισήμανσή μου .!!!
    Και παρακαλώ να είναι σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα , για να μη μείνει το θέμα στα χαρτιά και να περιοριστεί απλά στην λήψη μιας απόφασης , γιατί το θέμα είναι πού σοβαρό για την περιοχή μας.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο