Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ξεπερνούν τους 20 τόνους τα λαθραία τσιγάρα που εντοπίστηκαν στο Πλατυγιάλι


        Έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής, 29 εκατομμύρια τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπολογίζονται στα 13 εκατομμύρια ευρώ. 
        Το παρανομο φορτίο είχε εντοπιστεί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδας Άτοκος και οδηγήθηκε στο Πλατιγυάλι Μεσολογγίου.
       Το φορτηγό πλοίο «SHT HUSEYIN AKIL» με σημαία Μολδαβίας, είχε δηλώσει επίσημα ότι μετέφερε καύσιμη ύλη, διαπιστώθηκε όμως ότι το φορτίο της αποτελούνταν από δέκα, κρυμμένα κάτω από πέλετ, κοντέινερ με χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.....   Το φορτίο κατασχέθηκε ενώ συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου.
    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε ότι «έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί 29 εκατομμύρια τσιγάρα, ενώ η καταμέτρηση θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο το απόγευμα. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στα 13 εκατομμύρια ευρώ».
Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν σήμερα Παρασκευή (24/04) στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου μαζί με το φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

newsbomb.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο