Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Διάκριση της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Η Στ΄ τάξη του σχολείου,  μετά τη διάκρισή της στην κατηγορία «Παραμύθια Δημοτικού», ζει το δικό της παραμύθι…
  «Με πρόδηλο ενθουσιασμό, βαθιά συγκίνηση και περισσή υπερηφάνεια ανέλαβα να ανακοινώσω την μεγάλη αυτή νίκη των μικρών μαθητών μας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Διαγωνισμό για τα 40 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Θ. Λανόπουλος, Διευθυντής του σχολείου.....

Η σχετική ενημέρωση έχει ως εξής:
Η παραπάνω διοργάνωση με τίτλο: «Κύπρος: 1974-2014. Δεν Ξεχνώ… Διεκδικώ… Δημιουργώ» αποτέλεσε πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η οποία συνεργάστηκε με το Σπίτι της Κύπρου (Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα), το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, υπό την αιγίδα τη Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Αξίζουν, οπότε, συγχαρητήρια οι μαθητές : Αλεξάνδρα Μπαρδάκη, Αγλαΐα-Γεωργία Ξηροκώστα, Αριστέα Γ. Ξηροκώστα, Θεολόγος Παπακωστόπουλος και Ελβάνα Τζίκα, οι οποίοι εργάστηκαν ομαδικά για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου με τίτλο: «Λευκωσία, μια μικρή βασιλοπούλα με μεγάλη ιστορία».  Αρχικά, μελέτησαν ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά στοιχεία για την Κύπρο. Κατόπιν, σκιαγράφησαν τους πρωταγωνιστές, τους ρόλους, την πλοκή, την εξέλιξη και το τέλος της ιστορίας. Ακολούθως, προέβησαν στη δημιουργία λεξιλογίου και ,τέλος, εικονογράφησαν κάποιες σκηνές από το παραμύθι τους.
Συνοδοιπόρος σε αυτό το σημαντικό τους εγχείρημα ήταν η δασκάλα τους, κ. Αριστέα Φ. Ξηροκώστα, η οποία ανέλαβε την επιμέλεια του παραμυθιού. Αυτή ήταν που συντόνιζε τις διαδικασίες, καθοδηγούσε, συμβούλευε τους μαθητές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φρόντιζε, παράλληλα, να εκπληρωθεί το παραπάνω έργο στο χρονοδιάγραμμα που είχε προκαθοριστεί από τους διοργανωτές.
Εμπνευστής της όλης διαδικασίας ήταν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Θωμάς Λανόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την διεξαγωγή του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος. Αναλογιζόμενος την δυναμική της παραπάνω τάξης, έδειξε εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες μαθητών και της δασκάλας, και τους προέτρεψε να προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.  Σημαντική ήταν και η προσφορά της αναπληρώτριας διευθύντριας στου σχολείου, κ. Καλλιόπης Ζαχαράκη, η οποία ανέλαβε τις διορθώσεις του έργου και που συνεχώς ανατροφοδοτούσε την ομάδα με δημιουργικά σχόλια.


agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο