Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αύριο στο Μεσολόγγι η ημερίδα για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ και το Ι.Ο.ΑΣ. «Π. Μυλωνάς»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την προάσπιση, την προαγωγή και τη διαφύλαξη της υγείας, υλοποιεί και έχει προγραμματίσει ήδη και για το 2015, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τους πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, μεταξύ άλλων και για την οδική ασφάλεια των πολιτών.
Μετά την Πάτρα και χθες τον Πύργο, αύριο Τετάρτη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Πολιτών – Φοιτητών για την οδική ασφάλεια», στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου....

«Στόχος μας» όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, «είναι να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για την επικινδυνότητα των δρόμων, να εκπαιδευτούν ώστε να είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί, να μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν καλύτερα αντανακλαστικά σε περίπτωση ατυχήματος και γενικότερα να μάθουν για την οδική ασφάλεια».
Ειδικότερα στην ημερίδα του Μεσολογγίου χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Ι.Π. Μεσολογγίου σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δημάρχος Ι.Π Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, η Διοικητής Τροχαίας Μεσολογγίου Ελένη Βούρβαχη, η προέδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ) «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο προέδρος του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης, ο Κοσμήτορας της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας-Μεσολόγγι Κοσμάς Βιδάλης, ο Κοσμήτορας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας – Μεσολόγγι Θεοφάνης Μαυριδάκης και ο εκπρόσωπος των σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας-Μεσολόγγι Θάνος Μήτσας, ενώ θα ενημερώσει για την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Συντονιστής και ομιλητής θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Δριβίλας, ενώ θα μιλήσει και ο εκπαιδευτής του Ι.Ο.ΑΣ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος για την Οδική Ασφάλεια ‘Γνώση – Πρόληψη – Ζωή’». Οι ημερίδες θα ολοκληρωθούν με πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε προσομοιωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο