Σάββατο 25 Απριλίου 2015

73.303.000 τα λαθραία τσιγάρα στο «τσιγαράδικο» στο Πλατυγιάλι-πάνω από 12 εκ. ευρώ ο διαφυγόντες δασμοί

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί για το Δημόσιο. Tην Δεύτερα θα οδηγηθούν τελικά στον ανακριτή οι οκτώ συλληφθέντες του φορτηγού πλοίου «SHT HUSEYIN AKIL» σημαίας Μολδαβίας που μετά από επιχείρηση λιμενικών και τελωνειακών αρχών  ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως σε δέκα συνολικά κοντέινερ  μετέφερε τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.....

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το λιμενικό σήμερα όπου γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του κατασχεθέντος φορτίου του πλοίου, με το σύνολο των χαρτοκιβωτίων να ανέρχεται στα επτά χιλιάδες τριακόσια τρία (7.303) και ο αριθμός των τσιγάρων  στα εβδομήντα τρία εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες (73.030.000).

Να σημειωθεί πως στο εσωτερικό των κοντέινερ υπήρχαν φορτωμένα πέλλετ, όμως μερικά μέτρα μετά από αυτά  και προς το εσωτερικό βρίσκονταν κρυμμένα τα λαθραία τσιγάρα  . Η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να μετράνε πολλές ώρες καθημερινά και τέσσερις μέρες τελωνειακοί και λιμενικοί υπάλληλοι.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο