Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πρωτοφανής προπηλακισμός Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Επίθεση δέχθηκε ο Γ. Βαρουφάκης και η σύζυγός του από ομάδα 30 ατόμων
             «Μας έβρισαν, μας πέταξαν γυάλινα αντικείμενα. Η Δανάη με προστάτευσε για να μη με χτυπήσουν. Ακολούθησε συνομιλία σε υψηλούς τόνους στη Βαλτετσίου. Ηθελαν να με διώξουν»,  - Ομάδα 30 και πλέον ατόμων του επιτέθηκε φραστικά 

       Για την επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ στα Εξάρχεια μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
      Μέσω ανακοίνωσης ο κύριος Βαρουφάκης δηλώνει πως ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. «Μας έβρισαν, μας πέταξαν γυάλινα αντικείμενα. Η Δανάη με προστάτευσε για να μη με χτυπήσουν. Ακολούθησε συνομιλία σε υψηλούς τόνους στη Βαλτετσίου. Ηθελαν να με διώξουν», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
        Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης από το επεισόδιο δεν τραυματίστηκε κανείς, εκτιμώντας ότι στόχος των νεαρών, δεν ήταν ο τραυματισμός του ιδίου και της συζύγου του καθώς, αν ήθελαν να τον τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν. 
       «Η Δανάη σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζοντας παραστατικά τι συνέβη. 
       Ένα τέταρτο αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, το ζεύγος Βαρουφάκη επιχείρησε να εξέλθει από το εστιατόριο όπου εκεί υπήρξε νέος έντονος διάλογος. 
         «Η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή» επισημαίνει πάντως ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του...........

 
Η ανακοίνωση αναλυτικά: 
     «Χθες το βράδυ (Τρίτη 28η Απριλίου), στην περιοχή των Εξαρχείων, η σύζυγός μου Δανάη Στράτου κι εγώ δεχθήκαμε επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών στο εστιατόριο όπου δειπνήσαμε. Αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν, δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής «αποδόμησής» μου των τελευταίων ημερών.

Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:
     Κατά τις δέκα το βράδυ συνάντησα την Δανάη και μία φίλη μας στην υπαίθρια αυλή του εστιατορίου Γιάντες στην Οδό Βαλτετσίου, όπου και δειπνήσαμε. Δύο ώρες περίπου αργότερα, αφού είχαμε ολοκληρώσει το δείπνο μας, εισέβαλε στην αυλή ομάδα αντιεξουσιαστών. 
     Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρήψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον «χώρο τους».
       Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.
         Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την «εμπροσθοφυλακή» (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον «χώρο» τους.
        Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.
        Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια «εισβολών» ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις. 
    Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή.»

Πώς εκτυλίχτηκαν τα γεγονότα  
Αργά το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 11, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μπήκε σε εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων με σκοπό να απολαύσουν ένα ήσυχο δείπνο.
Λίγη ώρα αργότερα, μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα από 30 άτομα, μπήκε μέσα στο εν λόγω εστιατόριο και κινήθηκε απειλητικά προς τον υπουργό.
Μη θέλοντας να ενοχλήσει τους παρευρισκόμενους, ο Γιάνης Βαρουφάκης, βγήκε έξω από το εστιατόριο από άρχισε να συνομιλεί σε αρκετά έντονο ύφος με τα μέλη της ομάδας. Οι αντεγκλήσεις έδωσαν και πήραν για αρκετή ώρα, όμως, εν τέλει ο υπουργός κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν έληξε η όλη υπόθεση, η ομάδα των νεαρών αποχώρησε από το χώρο, ενώ το ίδιο έπραξε αμέσως μετά και ο κ. Βαρουφάκης με την σύζυγό του.
http://www.protothema.gr/

11 σχόλια:

  1. Προβοκάτσια ,καθαρη σε βαρος του υπουργου οικονομικων της χωρας . οι γνωστοι αγνωστοι τελος παντων ... μεχρι και μεγαλοδημοσιογραφοι , αποκαλουν τον προθυπουργο της χωρας ( κυριε προεδρε ) ... τι αλλο να πει κανεις τελος παντον οταν το συστημα , που εως τωρα εδειδε και επερνε , δεν αποδεχετε ουτε την ψηφο του ελληνικου λαου που επεξε προθυπουργο..ο τσιπρας ειναι αποφασισμενος να πληρωσουν , και αυτοι που εως τωρα την γλυτωναν ... η βολεύονταν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο σταλιν οταν καθαριζε εκατομμμυρια αντιφρονουντες ελευθερους ρωσους εναντια στα κολχοζ και γκουλαγκ του φασιστικου σταλινικου καθεστωτος προβοκατσια τα ονομαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοκ με τον ΕΜΦΙΑ που παραμένει. Στο πάγο ο κατώτατος μισθός και το αφορολόγητο 12000. Οι συνιστωσες ουρλιαζουν για τη στροφη Τσιπρα. Μπαχαλο μεσα στο συριζα απο αριστερους και πρωην πασοκους. Ο Παναγουλης φωναζει να μπουνε οι χιλιαδες της ερτ ξανα επειδη βοηθησαν το συριζα στις εκλογες. Ντροπη.Κοροιδεψε το λαο ο συριζα. Μπορεί να πεσει και κατω απο το 4% που ηταν πριν 2 χρονια σε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΚΑΡΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΚΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΚΚΕ Χ.Α. ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ ΚΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραια ....... δεν ξαναψιφηζουμε κανενα οπως τα λετε καποιοι ποιο πανω . αναλαμβανουμε εμεις οι ιδιοι την τυχη της χωρας ... και ρωταω ... ποια θα ειναι η επιλογη σας ??? να υποκύψετε σε ολα τα γουστα των ξενων συμφερόντων..(θυμηθειται τον πλουτο της χωρας και γιατι εχουν γινει ολα αυτα απο εδω και χρονια ) , η να τους δι@λοστειλεται .... , οι περισσοτεροι απο εμας θα κανουμε το δευτερο . μονο αν εχουμε τραπεζα καλη θα συνεχειζουμε να μενουμε στα τεσσερα . ΑΡΕΣΕΙ δεν ΑΡΕΣΕΙ , θα πω μονο οτι μονο με χρεοκοποια σωζεται ο τοπος με τιποτα αλλο . ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ .. εδω και πολλα χρονια . καθαρες κουβεντες . αν δεν γινει χρεοκοποια , δεν γινεται τιποτα . η ιδια κατασταση θα υπαρχει . η χρεοκοποια ειναι το νυστερι που θα κοψει την αρρωστια . την παρουσιαζουν σαν το τελος του κοσμου ( και εγω το ιδιο θα εκανα αν ειχα παρα πολλα χρηματα , και οχι οσα εχω τωρα ) . την υγεια μας μπορουμε να την εχουμε ειναι το πολυτιμότερο αγαθο . τα χρηματα χαρτια ειναι ... ειναι περισσοτερα τα χαρτια απο το αντικρισμα τους σε χρυσο . ολα φουμαρα . Η ΕΛΕΥΘΕΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΤΑΜΠΛΕΤ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ . ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΈΕΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΞΥΡΟΜΕΡΗΤΙΚΟ ΑΕΡΑ .τιποτα δεν εγινε τυχαια εως τωρα .. Αρκετα με τα υποκαταστατα ζωης . καιρος καποια στιγμη να ταρακουνησουμε τον πλανητη αλα ελληνικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη πρωτη φορα ακροαριστερα τη φερανε για να τα κανει μπαχαλο και να τελειωσει διαπαντος απο την ελλαδα και ευρωπη γιατι μονο ελλαδα ειχε απομεινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεανώ Φωτίου: «Θα ήταν αστείο να μιλάμε για μείωση φόρων».

    Έχω την εντύπωση όμως, συντρόφισσα, ότι με τέτοια «αστεία» γίνατε κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίδια έτρεφαν τοσα χρόνια οι ελληνοφωνοι μπολσεβίκοι, και τα φίδια θα τους φάνε, παρόλο που τους κάνουν ολα τα χατήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε λίγο έρχονται και τα γιαούρτια! Οταν τα έριχναν στους δεξιούς οι συριζαίοι χαίρονταν. Τωρα ήρθε η ώρα τους μόλις 3 μήνες μετά τις εκλογές. Κορόιδεψαν οπότε καλά να πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο