Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ν. Μωραΐτης: Η πολιτική που εφαρμόζεται, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά (VIDEO)

Το θέμα του αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων και τις τραγικές συνέπειες στους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια. 
Όπως τόνισε, ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις χρονιές 2013-2014 με βάση ευρωπαϊκές οδηγίες συνέταξε το Σχέδιο Δράσης, κρίνοντας μη επιλέξιμα για επιδότηση εκατομμύρια στρέμματα βοσκήσιμων εκτάσεων για χιλιάδες κυρίως αιγοπροβατοτρόφους. Το αποτέλεσμα είναι  χιλιάδες κτηνοτρόφοι να στερούνται ενισχύσεων και λαμβάνουν πολύ λιγότερα ή καθόλου των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και έπαιρναν σταθερά μέχρι το 2012 με τους ίδιους βοσκότοπους που χρησιμοποιούν και σήμερα. Χαρακτηριστικά στο Νομό Ιωαννίνων από τους 2.075 περίπου κτηνοτρόφους μόνο οι 687 πληρώθηκαν την εξισωτική αποζημίωση και αυτή ήταν «κουτσουρεμένη»....
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλης Αποστόλου, παρέπεμψε στις καλένδες, επικαλούμενος τη νέα νομοθεσία που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Ο Νίκος Μωραΐτης στη δευτερολογία του κατήγγειλε ότι αυτή η πολιτική -όπως και η προηγούμενη- στηριγμένη στις κατευθύνσεις της ΚΑΠ ουσιαστικά οδηγεί στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και στη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων, ενώ με τον περιορισμό των βοσκοτόπων ανοίγει ο δρόμος για τα δάση, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο