Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μεσολόγγι :Παγκόσμια ημέρα εθελοντικής δράσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης


Διαθέτοντας μηχανικό εξοπλισμό και προσωπικό ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετείχε στην χθεσινή δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της  παγκόσμιας ημέρας εθελοντικής δράσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Αν και η αρχική πρόθεση ήταν ο χώρος του λιμανιού Μεσολογγίου, η επιθυμία των ίδιων των πολιτών υπέδειξε ως χώρο δράσης την περιοχή του Νοσοκομείου, καθώς και τον χώρο της περιμετρικής στα Ανατολικά Αλίπεδα, όπου εθελοντικές ομάδες της πόλης αλλά και πολίτες ξεχωριστά, συμμετείχαν στον καθαρισμό και εξωραϊσμό της περιοχής....

   Στον τόπο των δράσεων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μπουσμπουρέλης και Σπ. Διαμαντόπουλος, καθώς και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βίκυ Κώτση, όπου συζήτησαν τόσο με τους συντονιστές των εθελοντικών ομάδων, όσο και με τους ίδιους τους δημότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Όπως επισημάνθηκε, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός της ευαισθητοποίησης των κατοίκων σχετικά με θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της καλής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου οι παρεμβάσεις να γίνονται με ταχύτερους ρυθμούς όπου κριθεί απαραίτητο.
   Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου σημείωσε πως οι εθελοντικές παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στο πλαίσιο μιας και μόνο συμβολικής ημέρας, καθώς μπορούν να επεκταθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα με διαφορετικό κάθε φορά στόχο, έχοντας πάντα την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου.

   Ευχαρίστησε δε τις εθελοντικές ομάδες «Πρωτοβουλία Πολιτών Μεσολογγίου», «Σαλτσινίστας» και «Αδεσποτάκια Μεσολογγίου», τον επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων του Δήμου  Χρ. Διαμαντόπουλο καθώς και τους πολίτες που συμμετείχαν με δική τους πρωτοβουλία στην δραστηριότητα.
1 σχόλιο:

  1. Κύριοι του Ξηρομέρου εσείς καμμία πρωτοβουλία? Δίνετε 8χιλιαρα και 10χίλιαρα για καθαρισμούς. Θα μπορούσατε να μαζέψετε πολλούς νέους εθελοντές να καθαρίσουν ακτές, δρόμους, αλσύλια και μνημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο