Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

1ος Μαραθώνιος Κανόε Καγιάκ στην Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Τον 1ο Μαραθώνιο Κανόε Καγιάκ στην Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου Αιτωλικού διοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο  Μεσολογγίου και τον Ν.Ο. Αιτωλικού το Σάββατο 27 Ιουνίου.
  Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί από το λιμάνι του Μεσολογγίου στις 17.00  και μέσω ειδικής θαλάσσιας σήμανσης, οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς το Αιτωλικό, διασχίζοντας τους διαύλους σε απόσταση 14 χλμ. ....

  Ο Μαραθώνιος, είναι ανοικτός σε όλες τις κατηγορίες, ηλικίες και τύπους σκαφών, με την προϋπόθεση οι αθλητές που θα συμμετέχουν να έχουν θεωρημένο για το 2015 αθλητικό ιατρικό δελτίο, ενώ καθ όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη υποστήριξης καθώς και επόπτες.
   Ο τερματισμός θα γίνει στην Δυτική παραλία του Αιτωλικού, όπου στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής. Πριν την εκκίνηση του Μαραθώνιου, η ομάδα «Τρίτων» Αγρινίου στο χώρο του Λιμανιού θα παρουσιάσει πρόγραμμα δεξιοτεχνίας θαλάσσιων σπορ.
   Υπεύθυνος για την διοργάνωση εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, είναι ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σταράμος.
   Η διοργάνωση που επιχειρείται για πρώτη φορά, έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής στον ναυταθλητισμό, ο οποίος αποτελεί ένα δυναμικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού.
   Η λιμνοθάλασσα άλλωστε, λόγω των κατάλληλων συνθηκών έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν κορυφαία αθλητικά γεγονότα τα οποία υποστηρίχθηκαν από τον τοπικό Ναυτικό Όμιλο, ενώ παράλληλα αποτέλεσε προπονητικό κέντρο ομάδων του εξωτερικού.  

  Σε δήλωση του για την πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι «Ο  1ος Μαραθώνιος Κανόε Καγιάκ μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη επιτυχημένη ετήσια διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, προβάλλοντας παράλληλα  το ιδανικό θαλάσσιο οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη των φυσικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, είναι το ισχυρό πλεονέκτημα του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο