Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον προπηλακισμό Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

          Στόχος ομάδας αντεξουσιαστών έγινε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου. 
     Ο υπουργός βρισκόταν σε εστιατόριο επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να πετούν γυάλινα μπουκάλια προς το μέρος του, ζητώντας την απομάκρυνσή τους από τον χώρο. «Στόχος τους, έχω την εντύπωση δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν, είχαν την ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας την πεποίθησή του ότι ζητούμενο για τους αντεξουσιαστές ήταν η αποχώρησή του από την περιοχή.

         Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μνεία στην αντίδραση της συζύγου του, η οποία όταν τα άτομα κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, τον αγκάλιασε με δύναμη, εν είδει «ασπίδας». Τελικώς η ομάδα αποχώρησε, αλλά περίμενε το ζεύγος έξω από το εστιατόριο, όπου ακολούθησε διάλογος περίπου 15 λεπτών χωρίς βιαιότητες.......


    Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του ανέβηκαν στη μηχανή τους και αποχώρησαν. «Οσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή», λέει μεταξύ άλλων ο υπουργός στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
     Τις φήμες ότι το ζεύγος Βαρουφάκη αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών διαψεύδει η ΓΑΔΑ, η οποία δεν ενημερώθηκε για τον προπηλακισμό παρά αρκετή ώρα μετά το επεισόδιο.         Συγκεκριμένα, ανώτατος αξιωματικός παραδέχτηκε ότι, ενώ ο υπουργός Οικονομικών επέστρεψε στο σπίτι του από τα Εξάρχεια στις 11.30 μ.μ., η ΓΑΔΑ απέκτησε σαφή εικόνα για το συμβάν στη 1.30 π.μ. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι στις 12.15 π.μ. υπήρξε καταγγελία στο κέντρο επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης για «επεισόδιο» στην οδό Βαλτετσίου δίχως, ωστόσο, να υπάρξει αναφορά για ανάμειξη μέλους της κυβέρνησης σε αυτό. Ερωτηθείς σχετικά, αξιωματικός της Αμεσης Δράσης δήλωσε ότι «η υπηρεσία ειδοποιήθηκε ατύπως και μετά το συμβάν από την ασφάλεια επισήμων».
      Πάντως, άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι παρακολούθησαν από απόσταση το συμβάν δίχως να κρίνουν σκόπιμο να παρέμβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός συχνά κινείται αυτόνομα χωρίς να ενημερώνει τα μέλη της φρουράς του, ενώ φέρεται να έχει επισκεφθεί 4 - 5 φορές στο πρόσφατο παρελθόν το συγκεκριμένο εστιατόριο της οδού Βαλτετσίου. Πάντως, το επεισόδιο προκάλεσε προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναζητεί τρόπους ώστε να καταστεί ώς ένα βαθμό υποχρεωτική η συνοδεία ασφαλείας για τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Την επίθεση σε βάρος του κ. Βαρουφάκη καταδίκασαν σύσσωμα με ανακοινώσεις τους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο