Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επιμένει ο Κώστας Τριαντακωνσταντής ότι υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα στην υπόθεση του Αντιδημάρχου Νίκου Τσακάλη και των δραστηριοτήτων του

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Διαχειριστικός και Οικονομικός έλεγχος του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας από συστάσεως του μέχρι σήμερα.

        Χθες Δευτέρα 27-4-2015 παρακολούθησα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σας ενημερώνω. Γνωρίζετε ότι με ανοικτή επιστολή μου ζήτησα από τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, να αντικαταστήσει τον Αντιδήμαρχο κ. Τσακάλη και σε αντίθετη περίπτωση από την αντιπολίτευση να θέσει εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της παραίτησης και της αντικατάστασης του.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν τα παρακάτω:
κ. Μωραΐτης Νίκος ρώτησε τον κ. Δήμαρχο για το θέμα αυτό.
κ. Δήμαρχος είπε: «Οι τέσσερεις Αντιδήμαρχοι εκλέχτηκαν, ορίστηκαν νόμιμα και όλα είναι νόμιμα. Ο κ. Τσακάλης δεν μετέχει στην οικονομική επιτροπή και όσα αναφέρονται στην επιστολή είναι ψευδή. Ο κ. Τριαντακωνσταντής απείλησε τα μέλη της οικονομικής υπηρεσίας και δεν θα το επιτρέψω ξανά».
-Ο κ. Φερεντίνος και τα μέλη της Δημοτικής του ομάδας  δεν είπαν κουβέντα.
-Ο κ. Λιάπης προσήλθε με καθυστέρηση και δεν είπε κουβέντα.

Πολιτικά συμπεράσματα δικά μου:
   Ο κ. Δήμαρχος φέρνει την πλήρη πολιτική ευθύνη. Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα απαντώντας σε διαφορετικά θέματα από τα ζητήματα που έθεσα στην επιστολή μου.
   Έγινε δικαστής ως μη όφειλε. Δεν καταδίκασε τη στάση του κ. Αντιδημάρχου και δεν ζήτησε την παραίτηση του.
      Επαναλαμβάνω ότι είχε κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές του 2014, ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής (αυτό λέει η επιστολή)  μέχρι την 30-8-2014 συμμετείχε σε όλες τις αποφάσεις της που είχαν σχέση με τα καύσιμα και τα λιπαντικά παρότι είχε υλικό συμφέρον.
   Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι άκυρες και κατά συνέπεια τα εντάλματα πληρωμής που εκδόθηκαν και με παραστατικά αυτές είναι προς νομική διερεύνηση.     Τούτο δεν το γνώριζε ο προηγούμενος Δήμαρχος ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, ο κ. Φερεντίνος ως μέλος της δεν το γνώριζε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν το γνώριζαν; Εσείς κ. Αποστολάκη δεν έπρεπε να αποσύρετε τον κ. Τσακάλη από την οικονομική επιτροπή;
     Μετά τον ορίσατε Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τη λειτουργία των προμηθειών και την ευθύνη της αποθήκης, ενώ με δικές σας αποφάσεις στην εταιρεία άμεσων συμφερόντων του,  δώσατε με απευθείας ανάθεση τα καύσιμα και τα λιπαντικά της ΔΕ Παλαίρου.
 Αυτά κ. Δήμαρχε είναι πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτα.
   Να γιατί λέμε ότι η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά.
     Αυτά εξήγησα στους υπηρεσιακούς παράγοντες της οικονομικής υπηρεσίας και τους κάλεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους........



     Αυτές εντοπίζονται στο γεγονός ότι τα χρηματικά εντάλματα φέρνουν τις υπογραφές τους στηριζόμενα σε παραστατικά προς διερεύνηση.
 Δεν απείλησα κανέναν.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι εγγυητές της νομιμότητας και όχι εκτελεστικά όργανα των αιρετών.

Κύριε Δήμαρχε,
    Γίνατε δικαστής μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι πολιτικό όργανο. Δεν τοποθετηθήκατε πολιτικά. Και αν νομίζετε ότι όλα είναι νόμιμα σας καλώ:
Ζητήστε :
Διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πρόταση μου. Δεν έχετε να φοβηθείτε κατά τη γνώμη σας τίποτε.

      Προχωρήστε ταχέως,  να αποδοθούν τα τω Καίσαρι στον Καίσαρα και τα τω Θεώ στο Θεό. Περιμένω εναγωνίως τη θέση σας. Τολμήστε το.

Αγαπητοί Αναγνώστες
1.-Μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο δεν υπάρχει. Εδώ το πρόβλημα είναι σοβαρό. Τίθεται θέμα λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν σε τέτοιο θέμα μένει άφωνη , την αφήνω να την κρίνετε εσείς.

2.-Σε ότι με αφορά: Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη των πρωτοβουλιών μου. Δεν θα σας προδώσω. Με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος θα συνεχίσω.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

      Αν ο κ. Δήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες νομίζουν ότι τους απείλησα η πατρίδα μας είναι συντεταγμένη και έχει θεσμούς που μπορείτε να απευθυνθείτε.


1 σχόλιο:

  1. ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΟ 1998 ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο