Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Με επιτυχία το γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχοντοχωρίου στα «Αγρίμια»





       Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση νεολαίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα  που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου (η Ζωοδόχος Πηγή) στα «Αγρίμια,  στην Αθήνα, τη Παρασκευή βράδυ 27 Φεβρουαρίου 2015. 
      Ο χώρος του κέντρου γέμισε από νέους, που διασκέδασαν για πολλές ώρες σε παραδοσιακούς ρυθμούς και για πρώτη φορά εμφανίστηκε το νεοσύστατο χορευτικό του συλλόγου το οποίο καταχειροκροτήθηκε υποσχόμενο να συνεχίσει τη χορευτική παράδοση του τόπου μας.
      Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πάρις Σιδεράς και στη συνέχεια  τα μέλη του Συλλόγου Ουρανία Πεταλιά και Βαγγέλης Αποστολάκης αναφέρθηκαν στις δράσεις και το έργο του Συλλόγου........



    Την εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες, ο Γιατρός και πρώην δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού συλλόγου Χρυσοβίτσας Μάκης Ζορμπάς και ο εκπρόσωπος της ΟΠΣΥΞ Βασίλης Μπουρνάζος. 
      Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας και όλα τα μέλη του συλλόγου την μοίρασαν δίνοντας ευχές σε όλους του παρευρισκόμενους, για ένα δημιουργικό και αρμονικό νέο έτος.
     Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ γλέντι και χορό. Η εκδήλωση ήταν από τις ωραιότερες της φετινής σεζόν και ήταν μια ευκαιρία για να διατρανωθεί η ανοδική πορεία του Συλλόγου.
Και του Χρόνου!!








































































































3 σχόλια:

  1. Κάθε πράγμα καλό είναι να γίνεται στην ώρα του. Πλέον μπήκαμε στην περόδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Πέρασε η περίοδος των Χριστουγέννων και της βασιλόπιτας. Όσο παράξενο θα ήταν να στολίσουμε δέντρο τον Αύγουστο, τόσο παράξενο είναι να κάνουμε χοροεσπερίδες και να κόβουμε βασιλόπιτα την πρώτη βδομάδα των Νηστειών και μάλιστα την Παρασκευή. Να κρατάμε λίγο και τις παραδόσεις και το θρησκευτικό μας συναίσθημα όρθιο. Οφείλουν να το κάνουν ειδικά οι πολιτιστικοι σύλλογοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιοπύρης Βαγγέλης1 Μαρτίου 2015 στις 7:37 μ.μ.

    Το παραπάνω σχόλιο, σχετικά με την ημερομηνία, είναι απολύτως σωστό. Ισως το κλείσιμο κέντρου, ισως τα κοστολόγια, να ήταν λίγο στριμογμένα ...
    Να προσέξουν λίγο περισσότερο οι διοργανωτές από του χρόνου !.
    Ομως ας μην γκρινιάζουμε (ενδεχομένως εμείς οι παλαιότεροι ;), ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και καλή επιτυχία στην πορεία του Συλλόγου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που απαρτίζουν το Δ.Σ του συλλόγου, δίνουν πολύτιμο προσωπικό χρόνο και χρήμα για να κρατήσουν την επαφή με το χωριό και τις παραδόσεις, αλλά και να φέρουν σε επαφή τους Αρχοντοχωρίτες. Σχόλια που κατακρίνουν τέτοια αξιόλογη και ανιδιοτελή προσπάθεια δεν χρειάζονται και χαρακτηρίζονται κακεντρεχή. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση και επιτυχημένη, αφού μην ξεχνάμε πόσα χρόνια πριν πρέπει να ανατρέξουμε για κάποια αντίστοιχη εκδήλωση του συλλόγου μας. Πρέπει να βρεθούμε όλοι μας πιο κοντά στο σύλλογο μας και τα παιδιά του Δ.Σ ώστε να δώσουμε έμπρακτα την επιλέον ώθηση για ακόμα καλύτερη πορεία του συλλόγου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο