Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Με επιτυχία η συγκέντρωση στην Πάλαιρο που διοργάνωσε η Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



       Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 29 Μάρτη στη Πάλαιρο που διοργάνωσε η Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.
       Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του. «Στις 25 του Γενάρη είχαμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι όμως αλλαγή πολιτικής. Γιατί συνεχίζουν να είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας, οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πλεονάσματα, παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που ζητάει το κεφάλαιο για να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος που αναγνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρέος που ζητάνε να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε, που δεν το χρωστάει (...) Είναι αυτή η πολιτική που σκόρπισε και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την εξαθλίωση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Νίκος Μωραΐτης..........



    Η πολιτική αυτή ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, συμπλήρωσε, διαχρονικά, έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της: «Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, εργασιακός μεσαίωνας
        Ο Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του στάθηκε στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες στην περιοχή, προβλήματα τα οποία προκύπτουν όπως ανέφερε από την πολιτική της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησης και πλήττουν τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους. Η συγκυβέρνηση οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες τόνισε γιατί προσπαθούσαν με μπαλώματα να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που θέρισε τα κοπάδια και εδώ στη περιοχή. Τόνισε ότι πρέπει να δοθεί αποζημίωση 100% των απωλειών και σε ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή και πρέπει παρθούν μέτρα ανακούφισης των μικρών κτηνοτρόφων.
        Αναφέρθηκε στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων». 
            Ο Ν. Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την Ε.Ε. και να κρύψουν κατά βάθος ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο