Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ίσως να ζούσε ο άνθρωπος..


Γράφει ο: Βασιλης Πολύζος 
To τραγικό συμβάν που έγινε πριν από λίγες μέρες και στοίχισε την ζωή του 53χρόνου μοτοσικλετιστή από την Πρέβεζα αποκαλύπτει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος όσο αναφορά την υγεία στην περιοχή μας. 
Σε μια στροφή γεμάτη λακκούβες, στην επαρχιακή οδό Μύτικα- Αστακού, λίγο προτού τον "Αγριλιά" ο άνθρωπος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και βγήκε έξω από τον δρόμο. Οι υπόλοιποι μοτοσυκλετιστές ειδοποίησαν αμέσως  για ασθενοφόρο. Άλλα από που να έρθει ασθενοφόρο ;;; Το Κέντρο Υγείας Μύτικα που είναι πιο κοντά μας έχει αφήσει χρόνους προ πολλού. Επίσης, το Κέντρο Υγείας Αστακού δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα και όπως είναι γνωστό και αυτό υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.....
Έτσι λοιπόν, μέσω του ΕΚΑΒ, στάλθηκε ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Μεσολογγίου που όπως ήταν φυσικό έκανε κοντά στην μια ώρα για να έρθει.
 Ο άνθρωπος ζούσε ακόμη και ξεψύχησε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.... Για σκεφτείτε να λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας Μύτικα. Σε πέντε λεπτά το ασθενοφόρο θα ήταν στο τόπο του ατυχήματος.. Σε πέντε λεπτά..  Ίσως να ζούσε ο άνθρωπος.. Ίσως.. 
Τόσο καιρό χορτάσαμε από υποσχέσεις και παχιά λόγια. Κάναμε επιτροπές, συλλόγους, στείλαμε επιστολές σε υπουργούς και αρμοδίους σε   όλους τους υπεύθυνους - ανεύθυνους  που βρίσκουν πάντα κάποιο τρόπο να βολεύουν τους κολλητούς τους αλλά ποτέ για να λύνουν τόσο κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα.

ksiromeritikimatia   

3 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο