Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Πάνδημη η συμμετοχή στην νεκρώσιμη ακολουθία της Ακακίας Κορδόση



Άφησε το στίγμα της στην πόλη που λάτρεψε

Από πάνδημη συμμετοχή και έντονη θλίψη χαρακτηρίστηκε το ύστατο χαίρε στην μεγάλη Μεσολογγίτισσα Ακακία Κορδόση.
Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε στις 12 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά. Με δάκρυα στα μάτια και βαθιά οδύνη χιλιάδες Μεσολογγίτες, και όχι μόνο, αποχαιρέτισαν στην τελευταία της κατοικία την εκπαιδευτικό, συγγραφέα μα πάνω απ’ όλα έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο. Μια ευπατρίδη του Μεσολογγίου που προσέφερε στον τόπο της όσο ελάχιστοι, έναν άνθρωπο που όπως είπε εύστοχα και ο Β. Πάϊκος, πήρε άριστα 10 στη ζωή και είχε διαγωγή κοσμιοτάτη.........



       Από πλευράς δήμου εκφωνήθηκε ψήφισμα από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αγαθ. Κότσαλο και ανακοινώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά της ενώ συνάμα το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την ονοματοθεσία ενός δρόμου της πόλης στη μνήμη της. Είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η πόλη στην οποία αφιέρωσε την ζωή της και πρόβαλλε με το έργο της σε όλη την υφήλιο.
Επικηδείους εκφώνησαν ο πρώην πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Μάκης Θεοφιλάτος που αναφέρθηκε στην αγάπη της για τα κοινά, τον κινηματογράφο κ.λπ. που οδήγησε στην ίδρυση της Λέσχης από την ίδια στην πόλη. Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του επιστήθιου φίλου της Βασίλη Πάϊκου που με την σειρά του αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά της.
Εκτός από τους χιλιάδες φίλους και γνωστούς της παραβρέθηκε ο δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής, ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης, ο δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Θ. Σώκος, οι πρώην δήμαρχοι Αιτωλικού και Οινιαδών Ν. Γαλάνης, Κ. Σταράμος, Αντ. Αλετράς, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολλοί εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων στα οποία είχε διαπρέψει.
Η αγαπημένη μας Ακακία, ο άνθρωπος από τον οποίο μόνο καλά πήραμε, ήδη είναι στην γειτονιά των αγγέλων, στον παράδεισο. Αφήνει πίσω της μια πλούσια παρακαταθήκη και συγκαταλέγεται στους Μεσολογγίτες που δίδαξαν τον καλώς νοούμενο Μεσολογγιτισμό και αποτελούν πρότυπο για όλους μας.
Στον γιό της Πάνο, τον αδελφό της Νίκο και τους λοιπούς συγγενείς ευχόμαστε να ζήσουν πολλά χρόνια για να την θυμούνται και είμαστε σίγουροι πως θα είναι περήφανοι γι’ αυτήν. Όπως όλοι μας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο