Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Υπό βροχή ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Βόνιτσα




Κείμενο: Νώντας Νικάκης
Φωτο: Σταύρος Πάτσης

-Την "παράσταση" έκλεψε η δυναμική εμφάνιση της νεοσυσταθείσας Φιλαρμονικής Βόνιτσας με την άψογη μουσική εκτέλεση των πατριωτικών εμβατηρίων!
-Για πρώτη φορά φέτος τμήματα του Συλλόγου «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» φορώντας παραδοσιακές στολές έλαβαν μέρος στην παρέλαση και εντυπωσίασαν

         Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25η Μαρτίου σήμερα στην Βόνιτσα, λόγω του άσχημου καιρού με βροχή και αέρα. Στις 10.30 τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο πεσόντων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από  εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών συλλόγων και του νεοσυσταθέντος ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
      Τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δήμαρχος κος Θεόδωρος Στούπας, ο Αντιδήμαρχος κος Νίκος Πάντας, ο εκπρόσωπος της δημοτικής  Κοινότητας Βόνιτσας Χρήστος Χασακής, τα μέλη του Δημ. συμβουλίου Βασίλειος Τζεφριός και Βαρβάρα Λίτου, αντιπροσωπεία της 131ΣΜ Ακτίου με επικεφαλής τον Σμήναρχο κ. Αθανάσιο Τζώρτα και ο Διοικητής του Α.Τ. Βόνιτσας Παπαγρίβας Κοσμάς............



      Να τονίσω ότι οι μαθητές και οι γονείς επέμεναν να παρελάσουν και κάτω από βροχή και τον αέρα προκειμένου να τιμήσουν τους προγόνους μας, που πολέμησαν για την ελευθερία μας.
      Επίσης να επισημάνω ότι για πρώτη φορά φέτος τμήματα του Συλλόγου «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» φορώντας παραδοσιακές στολές έλαβαν μέρος στην παρέλαση και εντυπωσίασαν. 
    Την παράσταση όμως έκλεψε η νεοσυσταθείσα φιλαρμονική Βόνιτσας η οποία έπαιξε άψογα τον εθνικό ύμνο και τα πατριωτικά εμβατήρια συνοδεύοντας την παρέλαση.
     Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά  της φιλαρμονικής και στον μαέστρο Αθανάσιο Μήτσουρα καθώς επίσης και στην κυρία Χριστίνα Βρακατσέλη, μέλος του ΔΣ, η οποία ακούραστη καθημερινά έχει αναλάβει το βάρος της λειτουργίας του νεοσύστατου συλλόγου και να της ευχηθούμε κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια αυτής της πολιτιστικής προσφοράς στους  νέους της Βόνιτσας.
Χρόνια Πολλά…










2 σχόλια:

  1. Γιατί φέτος οι παρελάσεις εγιναν, χωρίς προστατευτικά κάγκελα
    Ενώ πέρυσι οι παρελάσεις εγιναν -σε διάφορες πόλεις - με κάγκελα
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι καλύτερο έχει γίνει στη Βόνιτσα τα τελευταία χρόνια είναι η δημιουργία της Φιλαρμονικής που είδα στην 25 Μαρτίου!!! Μπράβο στους ανθρώπους που την δημιούργησαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο