Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ρέθυμνο: Έτσι βρήκαν νεκρό τον Σήφη τον Κροκόδειλο - Δείτε τις αποκαλυπτικές εικόνες από το φράγμα των Ποταμών - Φωτό και βίντεο!

- Ο διάσημος κροκόδειλος δεν άντεξε την κακοκαιρία και βρέθηκε νεκρός στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο
- Ο «Σήφης» θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας για μια σειρά εξετάσεων από ειδικούς
- ''Είχαμε να τον δούμε από τις 14 Φεβρουαρίου'' λέει στο Newsit ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης
- ''Ήταν νεκρός πάνω από 10 μέρες μέσα στο νερό της λίμνης'' λέει στο NewsIt ερπετολόγος

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το απόγευμα ο Σήφης ο κροκόδειλος, το διάσημο ερπετό που ζούσε στην τεχνητή λίμνη του Φράγματος των Ποταμών στο Αμάρι.
Ο Σήφης που εντοπίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή, οι οποίοι τον είδαν να............

κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος, εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 14 Φεβρουαρίου. Χθες το απόγευμα βρέθηκε νεκρός στο σημείο που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες...
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
Οπως δήλωσε στο Newsit o Βαγγελης Μαμαγκάκης απο τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης "τελευταία φορά τον είδαμε στις 14 Φεβρουαρίου που έγινε και η τελευταία προσπάθεια να τον προσεγγίσουμε και να τον πιάσουμε. Δυστυχώς χθες το απόγευμα ένας φύλακας τον εντόπισε νεκρό. Το ερπετό δεν είχε σημάδια από τραύματα και πέθανε από παθολογικά αίτια καθώς δεν άντεξε το κρύο και τη βαρυχειμωνιά. Τον βγάλαμε και θα μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης για να τον εξετάσουν οι επιστήμονες".
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
Όπως δήλωσε στο Newsit o ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης "το ερπετό βρήκε νεκρό χθες το απόγευμα ένας εργαζόμενος του Οργανισμούς Ανάπτυξης Κρήτης. Ο Σήφης ηταν μέσα στο νερό και ήταν νεκρός εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες. Η αιτία είναι η βαρυχειμωνιά που είχαμε φέτος στην Κρήτη και το γεγονός ότι είχαμε μικρή ηλιοφάνεια."
Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κύριος Λυμπεράκης...


Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχαν αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα.
Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε. Σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο.
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
ΦΩΤΟ από rethemnosnews.gr
Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.




 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Πηγή: goodnet.gr, rethemnosnews.gr, newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο