Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος απαντά για τις θέσεις και την κατεύθυνση του συνδυασμού "Ανεξάρτητης Περιφερειακής Συμμαχίας"

«Προτεραιότητά μας τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις νομοί της Περιφέρειας»
 
 
Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος
Yποψήφιος Περιφερειάρχης
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος, απαντώντας σ’ ερώτηση δημοσιογράφου αθηναϊκής εφημερίδας «Ποια θα είναι η πρώτη πολιτική σας πράξη αν εκλεγείτε και σε ποιους τομείς θα διαθέσετε τα κονδύλια που θα έχετε στη διάθεσή σας;» απάντησε ως εξής:
 
«H πρώτη πολιτική πράξη μου με την έναρξη της νέας 5ετούς προγραμματικής περιόδου για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Ελλάδας θα είναι η δημιουργία μιας νέου τύπου θεσμικής-διοικητικής δομής για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τμήματα των φτωχοποιημένων πολιτών, των άνεργων νέων καθώς και των μακροχρόνια άνεργων στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία....
Για την αντιμετώπιση της οικονομικής δαπάνης μιας τέτοιας δομής κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα αντλήσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ και θα αναζητήσουμε και νέες πηγές χρηματοδότησης ενώ θα συνεργαστούμε και με την Εκκλησία και άλλους συλλογικούς φορείς  που “παράγουν” δημιουργικό-κοινωνικό έργο. Επίσης, θα επιδιώξουμε την δημιουργία στις Βρυξέλλες ειδικής δομής, κόμβου-παρατηρητηρίου στελεχωμένου με ειδικούς επιστήμονες για να επιδιώξουμε την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στο “σχεδιασμένο” νέο ΕΣΠΑ και για την άντληση πόρων από νέες Ευρωπαϊκές και Διεθνής χρηματοοικονομικές πηγές. Σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που θα λειτουργεί στην Περιφέρεια. Προτεραιότητα στις επιλογές μας θα έχει η επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαΐα και στην Ηλεία.
Θα εγκαινιάσουμε ουσιαστική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας και τα άλλα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Περιφέρειας για να εκπονήσουμε ένα συνολικό και καινοτόμο σχέδιο για την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας δημιουργώντας προϋποθέσεις μιας ισότιμης αναπτυξιακής πορείας, αίροντας ταυτόχρονα τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες οι οποίες επιτάθηκαν από τις πολιτικές που άσκησε η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας στο πλαίσιο μιας δίκαιης κοινωνίας σε μια δυνατή Περιφέρεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο