Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Απ. Κατσιφάρας από τη Ναύπακτο: Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη μείωση της ανεργίας



       Για την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, κυρίως με την διασφάλιση 22,5 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, απευθείας και όχι μέσω των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει ως στόχο την αναθέρμανση της αγοράς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, τους εκπροσώπους φορέων, με τους οποίους και συναντήθηκε χθες το απόγευμα στη Ναύπακτο.

Ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου, καθώς και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων όπου και συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους τους. Μαζί του ήταν η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, καθώς και κλιμάκιο υπ. Περιφερειακών Συμβούλων με τον συνδυασμό.

Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η σθεναρή διεκδίκηση της Περιφερειακής Αρχής και του ίδιου προσωπικά προκειμένου να ενταχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», με τον Απόστολο Κατσιφάρα να αναφέρει πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ο μόνος φορέας κρατικός ή αυτοδιοικητικός, στο σύνολο της χώρας, που διαθέτει ολοκληρωμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και κοστολογημένη μελέτη, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Αρχικά, μετέβησαν στο Εργατικό Κέντρο όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της ανεργίας και οι προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες ώστε να αναπτυχθούν και ενισχυθούν οι κλάδοι του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας και έτσι να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που είναι το μείζον ζήτημα της εποχής.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΣΝΑ Ναυπάκτου, έγινε μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη. Μίλησαν για τους τρόπους ανάπτυξης και αύξησης του τουρισμού στην περιοχή, για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, για τα έργα που έχουν ήδη γίνει, αλλά και για αυτά που αποτελούν άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν.
Παράλληλα, συζήτησαν για τις άσχημες επιπτώσεις που έχει επιφέρει στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί η οικονομική κρίση, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τη σύνδεσή του με τον τουρισμό, σημείο σημαντικό για την Ναύπακτο.
Επιπλέον στο επίκεντρο τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης, την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, ενώ τους παρουσίασε τους βασικούς στόχους του προγράμματος για την ανάπτυξη της περιοχής.
Κατά τις συναντήσεις που είχε ο Απόστολος Κατσιφάρας με τους εκπροσώπους φορέων και τους κατοίκους στη Ναύπακτο, συνομίλησαν για διάφορα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή. Έργα όπως την αστική ανάπλαση της περιοχής μέσω ΕΣΠΑ προυπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και του φυσικού κάλλους της Ναυπάκτου μέσω της Περιβαλλοντικής Σχεδίασης και Διαχείρισης που γίνεται με το ευρωπαικό πρόγραμμα Cherplan, τις στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Αλκυόνη και τη βελτίωση οδού πρόσβασης ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στο μεταξύ, ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε την υποστήριξη της Περιφέρειας στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» τόσο στη Ναύπακτο όσο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον αγώνα που κάνουν για να παραμείνει «ζωντανή» και σε λειτουργία αυτή η σημαντική κοινωνική δομή.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα τρεισήμισι χρόνια έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα. Παραλάβαμε μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρέος 35,5 εκατ. ευρώ και πλέον αυτή τη στιγμή το χρέος της είναι μηδενικό. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε ώστε άμεσα να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Τα μέλη των φορέων δήλωσαν την στήριξή τους τόσο στον Απόστολο Κατσιφάρα όσο και στην Χριστίνα Σταρακά και τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ζητώντας του να συνεχιστεί η έντονη επαφή που έχουν με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, βρέθηκαν στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο και παρακολούθησαν το 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μ. Θεοδωράκης» και την προσπάθεια διεκδίκησης του παγκοσμίου ρεκόρ Guiness με 18 χορωδίες, τους 777 χορωδούς,τα 77 μπουζούκια,7 πιάνα και τους 7 σολίστες.
Κατά την παραμονή τους στο στάδιο συναντήθηκαν τόσο με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέ όσο και με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο και άλλους τοπικούς φορείς, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα θέματα της περιοχής, καθώς και να απολαύσουν την υπέροχη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο