Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

"Αντίπαλοί μου είναι, η νοοτροπία και οι άνθρωποι που οδήγησαν την χώρα μας στην χρεοκοπία."
 


«Αντίπαλοί μου είναι, η νοοτροπία και οι άνθρωποι που οδήγησαν την χώρα μας στην χρεοκοπία. Γιατί εγώ ανήκω στην γενιά αυτών που παλεύουν να φύγουμε από τα μνημόνια και την ασφυκτική λιτότητα. Και όχι με μισόλογα και λαϊκιστικές κορώνες, αλλά με σχέδιο και διάθεση για σκληρή δουλειά».
Αυτά μεταξύ άλλων, τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την ομιλία που πραγματοποίησε  το βράδυ της Παρασκευής, στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξής του στην Πάτρα.



Ο κ. Κατσανιώτης ζήτησε την στήριξη των πολιτών για να αλλάξει «εποχή» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να επικρατήσει μία νέα αντίληψη και νοοτροπία, δεδομένου πως η λογική που επικράτησε μέχρι σήμερα, μόνο υστέρηση και φτώχεια έφερε στους πολίτες των νομών, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
«Δεν είμαι golden boy, ούτε παιδί κάποιου κομματικού σωλήνα» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πολιτικούς «που ψάχνουν δεξιά και αριστερά για οφίτσια εξουσίας, μεταπηδώντας από την μία θέση στην άλλη». «Επιδιώκω να είμαι αποτελεσματικός και χρήσιμος. Όχι ανώφελα ευχάριστος. Αυτό έκανα πάντα. Με τέτοιες αρχές μεγάλωσα. Και με αυτές τις αρχές έζησα μέχρι τώρα την ζωή μου, η οποία  δεν υπήρξε εύκολη» πρόσθεσε.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης επεσήμανε  ότι στόχος του είναι να ανατρέψει πλήρως το σκηνικό της χρόνιας υστέρησης, αλλάζοντας όλα κρατούν την περιοχή χαμηλά και δίνοντας ορισμένα παραδείγματα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λέμε ότι η Πάτρα είναι η πύλη της Ελλάδας προς την Δύση. Αλλά μόνο το λέμε… Οι αριθμοί και τα γεγονότα μας διαψεύδουν. Μία πόλη που γνώρισε την μεγαλύτερη άνθησή της από το λιμάνι της και το εξωτερικό εμπόριο, για πολλά χρόνια βουλιάζει σε ένα κλίμα αποεπένδυσης και στερείται βασικών υποδομών.  Χωρίς εμπορευματικό λιμάνι, χωρίς δρόμο και σιδηρόδρομο και… χωρίς επιχειρήσεις, απλά δεν μπορεί να θεωρηθεί και να είναι «πύλη προς την Δύση”. Και συνακόλουθα, δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί ο πλούτος της περιοχής»
   
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, υποστήριξε ακόμα ότι καμία ουσιαστική μεταβολή και βελτίωση δεν υπήρξε, ούτε κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια της αιρετής Περιφέρειας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ποιο είναι άραγε το έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη; Μήπως ότι το τελευταίο διάστημα, όλως τυχαίως, υπογράφει διαρκώς συμβάσεις για μερεμέτια σε δρόμους; Η Δυτική Ελλάδα έχει το χειρότερο οδικό δίκτυο και ο περιφερειάρχης της, κάνοντας προεκλογική εκστρατεία… ασπρόμαυρης ταινίας, ρίχνει λεφτά για να βουλώνει τρύπες! Τι άλλο είδατε, φίλες και φίλοι στα 3,5 χρόνια της αιρετής περιφέρειας; Και άραγε, τι ξέρετε και τι ξέρουν όλοι οι πολίτες για την περιφέρεια και τις αρμοδιότητές της;  Να σας πω εγώ: Τίποτα! Για την κοινωνία, η Περιφέρεια ήταν και παραμένει ένας απόμακρος και γραφειοκρατικός οργανισμός, που δεν αφορά την καθημερινότητά τους. Είναι λάθος αυτό, αλλά η περιφερειακή αρχή δεν φρόντισε να το αποδείξει. Προτίμησε απλά, να διαχειριστεί καταστάσεις, με παλαιοκομματική αντίληψη. Καμία τόλμη, καμία φαντασία. Καμία διεκδίκηση και δυστυχώς, κανένα αποτέλεσμα! Και προσέξτε: Δεν λέω ότι ο κ. Κατσιφάρας είχε κακές προθέσεις. Λέω ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί! Γιατί τα πολιτικά γράμματα τα έμαθε αλλιώς. Σε μία άλλη εποχή. Όπου τα μεγαλύτερα προσόντα του πολιτικού ήσαν… οι χαιρετούρες και τα κομματικά ένσημα. Και όπου υπήρχε περίσσευμα λόγων αλλά έλλειμμα έργων».
 
Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης τόνισε: «Σήμερα, ας δώσουμε τόπο και χώρο στο νέο. Το νέο που εκπροσωπώ και είναι η μόνη μας ελπίδα. Αυτό το νέο είναι μία άλλη ποιότητα ζωής για όλους, μέσα από υποδομές, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Είναι η επένδυση στην κοινή μας ταυτότητα και στις ικανότητές μας. Είναι η αρετή, να λέμε λιγότερα και να κάνουμε περισσότερα. Να ανακαλύπτουμε πάντοτε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Και να συμφωνούμε με ανθρώπους που ξεκίνησαν από άλλες πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες. Η προκοπή, το μεροκάματο, δεν έχουν χρώμα. Ενώνουν και δεν χωρίζουν…».
 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κατσανιώτης προχώρησε και στην παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Αχαΐας, με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Σιαμπλή.
 
«Άνθρωπος με ευρυμάθεια και ευρύτητα αντίληψης, αλλά και ένα σπάνιο χάρισμα να μπορεί να συνθέτει και να ενώνει» τόνισε για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, ενώ  μιλώντας για το ψηφοδέλτιο Αχαΐας, το χαρακτήρισε «μπουκέτο» που σηματοδοτεί την ανανέωση σε όλα τα επίπεδα
Και ο κ. Κατσανιώτης, έκλεισε τονίζοντας:
«Με την βοήθεια όλων των στελεχών του συνδυασμού μας και την στήριξη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, αυτός ο Μάιος, θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα για να φτιάξουμε τον τόπο μας!»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο