Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Κεραυνός στο Μαξίμου από τον Λευκό Οίκο


Του Δ.Π. ΔΗΜΑ

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Αμερικανοί επιδιώκουν να «κοντύνουν» τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και να ενισχύσουν εμμέσως εκείνα τα κόμματα που διατηρούν επιφυλάξεις απέναντι στην εξελικτική γερμανική στρατηγική. Στο έτερο μοντέλο συμφωνίας, των «ύποπτων» χωρών, δεν υπάρχει το στοιχείο της αμοιβαιότητας και ουσιαστικά οι ΗΠΑ επιβάλλουν τη θέλησή τους να παίρνουν πληροφορίες χωρίς οι ίδιοι να δίνουν τίποτα.
Με το «δικό» τους τρόπο, που συνίσταται από την «επί του πρακτέου» αντίληψη των πραγμάτων και επί τη βάσει ρεαλιστικών και όχι συναισθηματικών συμπλεγμάτων, οι Αμερικανοί... «βλέπουν» Τσίπρα!


Αν και κάτω από διαφορετικές γεωπολιτικές συγκυρίες, υπάρχει η απόκοσμη αίσθηση πως, τηρουμένων των αναλογιών, η σημερινή εποχή «θυμίζει» μέρες του '81 -με τη Νέα Δημοκρατία του Γεωργίου Ράλλη ν' αγωνίζεται να πείσει ότι αποτελεί εγγύηση για τη χώρα και την τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να ενεργεί ως ήρεμη δύναμη που βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.
Ηταν τότε που η Ουάσιγκτον «έβλεπε» το επερχόμενο «τσουνάμι Ανδρέας» και, αγνοώντας σκανδαλωδώς ή αδιαφορώντας για την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε στοπ σ' όλες τις μηχανές συνεργασίας με την κυβέρνηση Ράλλη και, μεταξύ άλλων, υπονόμευσε τις συνομιλίες για τις βάσεις, για να τις διαπραγματευθεί αργότερα με τον Παπανδρέου.
Ανάλογο σκηνικό φαίνεται να διαμορφώνεται τώρα, καθώς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού βλέπουν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου να έχει ημερομηνία λήξης.
Ετσι, πρακτικοί, εκ παραδόσεως, οι Αμερικανοί δεν έχουν πολιτικούς ενδοιασμούς να «συνεργαστούν» με όποιον διευκολύνει τις κινήσεις τους στη διεθνή σκακιέρα. Ακόμη και αν είναι αριστερός. Ακόμη και αν κινείται... ΣΥΡΙΖΑ. Υπό μια βασική προϋπόθεση: Να πετύχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντυπωσιακή νίκη στην ευρωκάλπη, προκειμένου να το πάρουν στα σοβαρά και να μπει «για τα καλά» στο ραντάρ της Ουάσιγκτον. Ωστε, στην αντίληψή τους, να φανεί ότι μπορεί να κάνει παιχνίδι στον ευρωπαϊκό Νότο. Εννοείται, με στόχο το Βερολίνο.
Ετσι, όλα αυτά θα αποκτήσουν τη σημασία τους! 
enet.gr
περισσότερα.. εδώ

1 σχόλιο:

  1. Ο ANT1 κατάντησε χειρότερος και από το MEGA.... δείτε πως τρομοκρατεί τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !
    http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/2014/05/apovlakwsh-tou-kosmou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο