Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πρωτόγνωρη συμμετοχή στην ομιλία του Ανδρέα Μακρυπίδη στο Αγρίνιο


Ανδρέας Μακρυπίδης: «Η Αιτωλοακαρνανία έστειλε το μήνυμα:
ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ»
 Εντυπωσιακή σε όγκο, γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό, ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη στο Αγρίνιο, την Πεμπτη 4 Μαΐου. Οι πολίτες του Αγρινίου κατέκλυσαν την αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου, τους εξωτερικούς χώρους και την πλατεία, δίνοντας ένα βροντερό μήνυμα επανασυσπείρωσης, ελπίδας και προοπτικής....


   Ο Ανδρέας Μακρυπίδης εμφανώς συγκινημένος από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, τόνισε: «Η σημερινή συγκέντρωση ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο στέλνουν για ακόμη μια φορά μήνυμα νίκης, συσπείρωσης και προοπτικής. Σήμερα διαψεύδουμε όσους νόμιζαν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τελείωσε. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ! Έχουμε μια υποχρέωση, όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και στην νέα γενιά. Στις 6 του Μάη ψηφίζουμε συνειδητά, αποφασιστικά. Βάζουμε τη λογική πάνω από το θυμό και την οργή. Συνεχίζουμε σε σίγουρο δρόμο, για να φέρουμε ξανά την ελπίδα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο στη χώρα μας.»
      Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει και μπορεί να είναι πρώτο στο νομό, αλλά και πανελλαδικά. «Οι λιγοστές μέρες που απέμειναν είναι κρίσιμες. Κάθε μέρα, βλέπω τη στήριξη της κοινωνίας, των στελεχών, των φίλων να αυξάνεται. Βάζουν στην άκρη τις δίκαιες πικρίες τους, γιατί βλέπουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα. Αναγνωρίζουν ότι μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέσα από την υπευθυνότητα που το διακρίνει, μπορεί να προχωρήσει με σιγουριά στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας και την ανόρθωση της οικονομίας.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
       Συνέχισε την ομιλία του αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα για την αποφυγή της χρεωκοπίας και οι μεγάλες θυσίες που αυτά περιείχαν στοίχισαν στον Ελληνικό Λαό. «Οι πικρίες, η κριτική, η δυσαρέσκεια και τα παράπονα της κοινωνίας και των πολιτών είναι εύλογα, μπροστά στην άδικη κατανομή των βαρών. Σήμερα απαιτείται οι προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση, να πλαισιωθούν με:

·  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που θα αποκαθιστά τις κοινωνικές αδικίες και θα ανακατανέμει τις θυσίες.
·   «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που θα απαντάει στις μεγάλες προκλήσεις της ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας και ανόρθωσης της Οικονομίας»

      Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του, την τελευταία διετία, για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το νομό και το Αγρίνιο. Αναφέρθηκε σε έργα που στήριξε με επιμονή και έγιναν πραγματικότητα ή δρομολογούνται, όπως είναι το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο το Εφετείο, ο δρόμος «ΑΜΒΡΑΚΙΑ-ΑΚΤΙΟ», το λιμάνι στο Πλατυγιάλι.
        Για τη στάση του και τον τρόπο που λειτούργησε όλο το προηγούμενο διάστημα τόνισε: «Στα δύο “πέτρινα” χρόνια που πέρασαν ήμουν παρών, πρωταγωνιστής, διαμορφωτής αποφάσεων και όχι θεατής και χειροκροτητής της εξουσίας.  Είναι αλήθεια ότι δε φοβήθηκα ποτέ τον διάλογο με την κοινωνία, δεν απομονώθηκα ούτε κρύφτηκα στα δύσκολα. Αντιθέτως, επιδίωξα τη συνεχή επαφή, την άμεση επικοινωνία, τη στενή συνεργασία, με όλους τους φορείς του Νομού, την Αυτοδιοίκηση, τις Επαγγελματικές και Αγροτικές Ενώσεις, τους Συλλόγους Εργαζομένων, το Πολιτιστικό Κίνημα.
     ‘Όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκα αδιάλλειπτα κοντά στους απλούς πολίτες και άκουσα τις αγωνίες, τα προβλήματα, αλλά και την κριτική τους. Ανέδειξα και πρότεινα λύσεις σε εκατοντάδες θέματα και προβλήματα τόσο του Νομού όσο και της κεντρικής πολιτικής, με ομιλίες, παρεμβάσεις, ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή, κατατασσόμενος στην πρώτη θέση σε Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις μεταξύ των Βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αιτωλοακαρνανίας. Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να αξιοποιώ τη γνώση, την εμπειρία, και τη δύναμη των επιχειρημάτων μου προς όφελος των προβλημάτων του Νομού. Δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπο μου.»
     Στη συγκέντρωση του Βουλευτή, πέραν των άλλων, παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αντωνόπουλος και Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αιτ/νίας Γιώργος Κραμποκούκης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Βαϊνάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, Επαγγελματικών φορέων,  και Συνδικαλιστικών και Συνεταιριστικών σωματείων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο