Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αυξημένη αστυνόμευση στη Πάτρα, ζητά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας


      Ένταση της αστυνόμευσης μέσα και έξω απ’ το λιμάνι της Πάτρας και περιπολίες αστυνομικών, σε μόνιμη βάση, σε συνοικίες της πόλης όπως οι Ιτιές, η Παραλία και τα Ζαρουχλέϊκα ζήτησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απ’ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του....


    Ο Περιφερειάρχης ζήτησε η ένταση των αστυνομικών μέτρων αφ’ ενός να είναι άμεση και αφ’ ετέρου ν’ αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά με την ενίσχυση της δύναμης της τοπικής Αστυνομίας. Η απάντηση που έδωσε στον κ. Κατσιφάρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δυο σκέλη:

-Πρώτον, εντείνονται άμεσα τα μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής, με πυκνότερη και εντονότερη παρουσία της Αστυνομίας και με αλλεπάλληλους ελέγχους.
-Δεύτερον, η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει σε προεκλογική περίοδο την διενέργεια μεταθέσεων ή αποσπάσεων. Ωστόσο, η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου και θα υλοποιηθεί μετά τις εκλογές.

         Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε στον κ. Οικονόμου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα και επεσήμανε ιδιαίτερα ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Παράλληλα, η εκκένωση των εγκαταστάσεων της «Πειραϊκής Πατραϊκής», σε συνδυασμό με την καλύτερη φύλαξη ολόκληρης της περιοχής γύρω απ’ το παλιό εργοστασιακό συγκρότημα, θα λειτουργήσει κατευναστικά για το πρόβλημα απομακρύνοντας τους παράνομους μετανάστες.

      Η θέση που επανέλαβε ο Περιφερειάρχης είναι ότι η θωράκιση των χώρων μέσα και έξω απ’ το λιμάνι της Πάτρας και η εντατικοποίηση των ελέγχων θα στείλει στους παράνομους μετανάστες μήνυμα ότι η Πάτρα δεν μπορεί ν’ αποτελέσει σημείο διαφυγής τους προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο