Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Θετικά τα πρώτα μηνύματα από την λαϊκή των παραγωγών.


Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον δήμο Αγρινίου, για την ανταπόκριση των πολιτών στον νέο θεσμό της λαϊκής αγοράς των παραγωγών. Τα προϊόντα σήμερα ξεπουλήθηκαν και οι τιμές ήταν μέχρι και 40% φθηνότερες από αυτές της λαϊκής των εμπόρων
Η ανταπόκριση εξέπληξε ευχάριστα όχι μόνον την δημοτική αρχή, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς, που είδαν τα προϊόντα τους να εξαφανίζονται από τους πάγκους.....



 Ήδη στον δήμο έχουν κατατεθεί και νέες αιτήσεις παραγωγών που θέλουν να μπουν στην λαϊκή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτών που μπορούν να  εγκατασταθούν, μπορεί να ξεπεράσει και τους 100.
Οι παραγωγοί πούλησαν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, σε μια λαϊκή που δεν έχει σχέση με αυτές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού δεν υπάρχουν φωνασκίες, ούτε πώληση βιομηχανικών προϊόντων, ψαριών, κρέατος κλπ, αλλά μόνον ντόπιων αγροτικών προϊόντων απευθείας από το χωράφι. Μάλιστα θεωρείται πως οι τιμές μπορούν να συμπιεστούν και άλλο προς τα κάτω, αφού από την Τετάρτη θα έρθουν και άλλοι παραγωγοί, ενώ η φήμη της συγκεκριμένης λαϊκής, ήδη εξαπλώνεται, οπότε και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών.
Αυτό άλλωστε είναι και το κριτήριο για την συνέχιση του θεσμού, αφού όπως σημειώνεται από τον δήμο Αγρινίου, εάν εκφυλιστεί , τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο