Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Απορώ: Αλήθεια, θέλουμε να μας κυβερνήσουν;


Γράφει ο: Νίκος Ναούμης
             Πολιτικός επιστήμονας

      Απορώ πώς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει διαπιστώσει ότι η πράσινη λαίλαπα κατέστρεψε κάθε τι υγιές σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, οδηγώντας την οικονομία σε πρωτοφανή καθίζηση, κάποιοι ονειρεύονται την ίδρυση ενός νέου ΠΑΣΟΚ διά του ΣΥΡΙΖΑ, που αν και το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ είναι πρόσφατο, εκείνοι το ξέχασαν και το επαναφέρουν, κάνοντάς το βασικό τους προεκλογικό σύνθημα!...



        Απορώ πώς, ενώ χάθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας, αποδιώχνοντας τους ικανούς από την ίδια τους τη χώρα, κάποιοι οραματίζονται μια νέα... πορτοκαλί αυτή τη φορά, κεντροαριστερή παράταξη. Μια παράταξη δηλαδή με πυξίδα και προσανατολισμό, τα επικοινωνιακά τερτίπια και τον άκρατο λαϊκισμό, χαρακτηριστικά γνωρίσματα, της εποχής Αν. Παπανδρέου. Αυτά τα συμπεράσματα μόνο κανείς μπορεί να εξάγει, αν κρατήσει την ψυχραιμία του και, παρακολουθήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να παραληρούν κυριολεκτικά, ειδικά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

       Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού του νεολαϊκισμού, αποτελεί το επιφανές στέλεχος της αρμάδας του Αλέξη, Δ. Στρατούλης. Ο κ. Στρατούλης, με πρόσφατη δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, 08/05/2012, μας υποσχέθηκε ανάπτυξη, «βάζοντας χέρι», στις καταθέσεις του ελληνικού λαού, τις όποιες καταθέσεις, που ο απλός κοσμάκης τις έχει στην άκρη, για μια δύσκολη ώρα και δεν τις έβγαλε εκτός συνόρων. Ο κ. Στρατούλης δήλωσε, «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης»! Στην ίδια δε συνέντευξη, έκανε κι ένα βήμα παρακάτω τάζοντας και ζεστό χρήμα άμεσα, ως άλλος Τσοβόλας! Είπε στο εμβρόντητο ακροατήριο πως: «Αν γίνουμε κυβέρνηση (...) δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις του μνημονίου για να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και θα επιστρέψουμε τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ»!

     Απορώ πώς, ενώ εδώ και τριάντα χρόνια η παιδεία οδεύει στα τάρταρα δίχως στόχους και ξεκάθαρο προσανατολισμό,  η λύση θα ήταν μια παιδεία του... πεζοδρομίου και της μολότωφ. Μια παιδεία, της επαναφοράς του ασύλου της εγκληματικότητας και όχι της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών που ούτως η άλλως, ελεύθερα διακινούνται πλέον. Μιας παιδείας των καταλήψεων και της αναρχίας, που δεν σέβεται την επιστήμη και την δίψα για μάθηση αλλά, επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της νέας γενιάς.

         Απορώ πώς, ενώ τα εθνικά μας συμφέροντα κινδυνεύουν να καταποντιστούν και, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία μας, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει κεκτημένα που αποκτήθηκαν με θυσίες, κάποιοι στηρίζουν τις ανθελληνικές θέσεις της πορτοκαλί συνιστώσας, που έχουν χάσει το μέτρο και ούτε λίγο ούτε πολύ, έφτασαν στο σημείο, να θεωρούν υπαίτιους τους Πόντιους για την… γενοκτονία τους από τους Τούρκους!

        Δεν σας κάνω πλάκα… Πως θα μπορούσα άλλωστε να κάνω, πάνω σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα; Πλάκα, μας κάνουν αρθρογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία μας και να μας κυβερνήσουν. Ένα άρθρο, λοιπόν, που γράφτηκε στην επίσημη κομματική εφημερίδα «Αυγή», από τον Νάσο Θεοδωρίδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων, σχετικά με την (ανύπαρκτη γι’ αυτόν) γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, ρίχνει φως στις σκοτεινές σκέψεις των συνιστωσών, πάνω στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο που υποστηρίζει ότι τα θύματα ήταν… θύτες, άρα δικαίως επέσυραν την μήνι των Τούρκων, με τις γνωστές, τραγικές συνέπειες, για τον Ποντιακό ελληνισμό.

       Απορώ πώς, την ώρα που ένα πολιτικό... παιδαρέλι βγαίνει και μιλά σε ξένα κανάλια με κύρος και χρησιμοποιεί διγλωσσία (άλλα εντός, άλλα εκτός), κάποιοι στ’ αλήθεια θέλουν να μας κυβερνήσει κιόλας!

     Αν δε χάθηκε σ’ αυτή τη χώρα όχι κάποιο σύνθετο πολιτικό κριτήριο αποφάσεων, αλλά η απλή λογική, τότε η χώρα μπορεί και να σωθεί. Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν μπαίνει σε περιπέτειες  απλώς. Μπαίνει σε μαύρη τρύπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο